Krockade med bilen

Godmorgon!

Jag måste bara berätta om gårdagens något traumatiska händelse och jag är SÅ glad att det inte gick värre än det gjorde om man säger så.

Igår var första dagen för mig tillbaka på jobbet efter 1 vecka med feber. Jesper var snäll och skulle komma med bilen till kontoret och hämta mig och sen skulle vi gå till djurbutiken runt hörnet tillsammans för att köpa en liten koja till Daisy som hon ska ha på kontoret. När klockan var 20 i fem ringer Jesper och säger att han inte kommer. Jaha, varför? – ”Jag har krockat med bilen”.  

Jag blev jätterädd!! Har han skadat sig, hur mår han, vad har hänt?? Som tur var så hade själva krocken skett bara 5 minuter promenad från mitt kontor så jag tog mitt pick och pack och småsprang dit på en gång med Daisy.

Krocken har alltså skett mitt på Sveavägen i rusningstrafik och både Jespers och den andra personens bil står MITT i gatan. Men Jesper mår bra rent fysiskt, han hade lite ont i nacken men han var nog mest arg och chockad.

Mannen i bilen bakom har alltså kört rakt in i Jespers bak  när Jesper har stannat för rött ljus. Jespers bil var ändå hyfsat intakt men den bakom hade hela framrutan spruckit, fronten var mosad och krockkuddar osv hade såklart utlösts. Så den behövde bärgning, Jespers bil kunde ändå köra så den fick köras till verkstaden bara. 🙂

När jag kom dit så frågade jag den andra mannen vad som hade hänt eftersom att han hade kört in i Jesper. Då svarade han att han var trött och hade somnat och inte märkt att Jesper bromsat för rödljuset så han hade fortsatt köra rakt in i Jespers bil. VADÅ SOMNADE? – ”Ja, jag blundade lite för länge och såg helt enkelt inte att det  var ett rödljus där.”

Han sa att han var för trött för att köra och egentligen inte borde satt sig i bilen. Så det var ju synd. Jag undrar hur många olyckor som sker i trafiken på grund av att folk somnar, är trötta och reaktionsförmågan inte riktigt hänger med? Jag tycker att det är obehagligt att folk inte tänker steget längre. För hur tänker man när man är medveten om att man är jättetrött ändå sätter sig i bilen, SOMNAR och kör rakt in i folk? Tänk om man hade kört in i en, motorcykel, cyklist eller gångtrafikant som inte sitter lika skyddat som man gör i en bil? Man får ändå vara glad att det inte gick värre än det gjorde igår. Men Jesper var rätt seg hela kvällen sen vilket var förståeligt. 🙁

 1. Det är ju olagligt att köra om man är så trött att man kan somna. Så säger man det till polisen så tror jag körkortet ryker ett tag och man får böter..

   1. Polisen blev tillkallad men dem hade typ annat för sig så dem sa att det var 2 vuxna människor som borde kunna reda ut en krock själva… Så polisen ville inte komma

 2. Har också varit med on något liknande, mitt ex var på väg till mig och ringer och säger att han krockat. Regerade precis som du och blev väldigt rädd.

  Så dåligt av den andre mannen att sätta sig vid ratten fast han var trött, riktigt oansvarigt! Man kan ju hoppas att det blir en tankeställare för honom

 3. Vad tråkigt, men tur att det gick bra endå! Tänkte bara fråga om Jesper åkt till sjukhuset? Om man har ont i nacken ska man alltid åka in

  1. Nej han kände inte att han behövde det. Men han har lite ont i nacken även idag så han ska besöka vårdcentralen på måndag och kolla upp nacken. Men sjukhuset orkade han inte riktigt med igår då det inte är akut. 🙂 Men sjävklart måste han kolla upp nacken med tanke på att det gör lite ont när han vrider huvudet åt ena hållet… 🙁

 4. Se till att Jesper får dokumenterat att han har ont i nacken! Otroligt viktigt vid en krock ifall han får problem längre fram med nacken, så måste det finnas dokumenterat att han hade ont från olyckan annars kan det bli ett rejält helvete om han måste söka ex sjukgymnast osv för det. Skönt att det inte gick värre!

 5. Usch det är så sjukt att folk sätter sig och kör fast de inte ska. Tror tyvärr det är vanligare än man tror att folk kör när de är super trötta, påverkade av medicin/alkohol/droger eller inte ens har körtkort. folk sitter med mobilen och har mer koll på den än vägen. Tur man inte vet allt.
  Tur att det gick bra för Jesper 🙂

 6. Det där kan vara vårdslöshet i trafik och för att straffas för det krävs inte ens att det faktiskt sker en olycka, utan räcker att den andre brustit i den omsorg och varsamhet i körningen så att det finns RISK för trafikolycka. Vilket ju varit fallit här. Vet inte om ni har gjort det redan men han bör polisanmälas! Så synd att andra (din kille i det här fallet) ska drabbas av andras idioti OCH brott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..