Instagram algoritmen…

Lite bilder från en långpromenad jag gick med min sambo i helgen. <3

Hej fina ni!

Har ni haft en bra dag hittills? Jag själv har haft en väldigt bra dag so far ☺️

Jag var på en föreläsning med Bonniers klockan 9 imorse där Facebook och Instagram var och pratade. Det var verkligen intressant och jag fick en inblick i hur den nya algoritmen fungerar. Både på Instagram och Facebook.  Jag är dock inte särskilt aktiv på Facebook men Instagram dock, där är jag  minsann väldigt aktiv. Särskilt med mina storys, jag har laddat upp hela 9 storys bara idag hittils. Ni får jättegärna hänga med mig där med om ni vill! (@ellenfarnstrom) Efter dagens föreläsning med instagram blev jag dessutom lite sugen på att prova att sända live där!

Min egen åsikt kring det hela med den nya algoritmen på Instagram är att jag inte gillar den även om instagram själva tycker att den är helt toppen. Men jag själv tycker att det var bättre förr när ”utforska” sidan inte var av bilder som instagram TROR att jag tycker om utan när den faktiskt hette ”popular page” och alla de mest gillade bilderna på instagram hamnade där. Minns ni när det faktiskt hette popular page? Då fick man i alla fall se väldigt mycket blandat och inte bara saker som man brukar gilla…

En sak som jag också är lite missnöjd med är att instagram har gjort om så att bilderna i flödet  (bland dem man följer) inte hamnar i kronologisk ordning efter uppladdning utan efter ”relevans”. Så de bilder som Instagram anser vara mest relevanta kommer alltid att hamna överst i flödet. Detta har gjort att flera missar bilder. Jag har missat så många av mina vänners bilder pågrund av att dem inte kommer upp i mitt flöde överhuvudtaget vilket känns trist. Så vissa av mina vänner har jag varit tvungen att gå in på deras profil för att se deras bilder då de inte kommer upp i mitt feed. Och på tal om det, kommer mina bilder upp i ert feed eller missar ni det jag laddar upp?

Haha, nu låter jag som en bitter person som klagar och tycker att ”det var bättre förr”. Men just gällande algoritmen så tycker jag faktiskt det. Vad tycker ni?

 

  1. Håller också med, missar jättemycket intressant och upptäcker det mycket senare när jag av en slump går in på folks profiler 🙁 tycker iallafall man borde få välja hur man vill ha det. Dock brukar jag inte missa dina inlägg 😀

  2. Håller med dig Ellen! Bättre med popular page. Och kronologisk ordning, nu missar man bilder så måste man gå in på personens profil för att se bilden. Ha det bäst<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..