Bokat en resa till Rom!

Gissa vilka som har bokat en resa till Rom? Jag, mamma och min syster!

Vi tre har inte varit på semester ihop sen jag var 12 år kanske… Jag minns att vi åkte till Turkiet i samband med att mina föräldrar skilde sig men sen dess har vi inte varit iväg. Jag gav min mamma en resa till Spanien i maj förra året men det här året så gav mamma den här resan till oss!

Både jag och min syster fyller år i september och då fick vi den här resan av mamma ❤️ Dock så var den inte bokad för mamma är inte så bra på det där. Så igår hjälpte jag henne och så satt vi här i min soffa och kollade på hotell och flyg och bokade vår resa!


Guess who has booked a trip to Rome? I, mom and my sister!

We have not been on holiday together since I was 12 years old maybe… I remember we went to Turkey when my parents divorced but since then we have not been on vacation together. I gave my mother a trip to Spain last May, but this year, Mom gave this trip to us!

Both me and my sister are having our birthdays in September and then we got this trip from mom ❤️  She didn’t book the trip though because she didn’t know how. So yesterday I helped her and then we sat here on my couch and looked at hotels and flights and booked our trip!

Så i mars ska vi åka en weekend till Rom.

Jag ser verkligen fram emot det här. Jag har känt mig så nedstämd på senaste av anledningar jag valt att inte prata om i mina medier. Och den här resan kommer så lägligt! Nu har jag något att verkligen se fram emot ❤️


So in March we will go for a weekend to Rome.

I really look forward to this. I have felt so depressed on the last for reasons I chose not to talk about in my media. And this trip is so timely! Now I have something to really look forward to ❤️

Vi kommer att ha 3 hela dagar på plats och nu är det bara att planera vad vi ska göra när vi väl kommer. Vilka restauranger vi ska äta på, vart den bästa shoppingen finns, vilka sevärdigheter vi måste se!

Har någon av er varit i Rom någon gång? Ingen av oss har varit i Rom tidigare nämligen så vi behöver alla tips som vi kan få! Så har ni tips på bra restauranger med veganska alternativ och platser som vi bör besöka så får ni jättegärna lämna en kommentar


We will have 3 whole days to spend there and now we have to plan what we want to  do when we get there. What restaurants to eat at, where the best shopping is, what attractions to see!

Have any of you been to Rome? None of us have been to Rome before, so we need all the tips we can get! So if you have tips on good restaurants with vegan options and places that we should visit, please leave a comment

  1. Hej Ellen! Jag kom för två dagar sedan hem från Rom efter att också ha varit där för första gången! Om jag ska börja ge tips på mat (är också vegan) så kan jag säga att det är jättelätt att vara vegan i Rom! Jag åt mest pasta och pizza och det är vanligt att man inte har ost på pizzor så det är ingenting konstigt. Sen med pastan kan man antingen få med tomatsås eller något med olja. Jag åt aldrig på någon vegansk restaturang utan endast där ”all” mat finns. Hittade ett jättegott (dock superlitet) pizzaställe som hade jättegoda pizzor. Det fanns många veganska som de inte hade ost på. Stället heter ”Small Palermo – Sicilian specialties” och ligger vid Termini (tågstationen). Kan vara bra för en snabb lunch! Sedan måste man ju såklart se alla sevärdheter som t.ex. Collusseum, Pantheon, fontana di trevi, spanska trappan och Vatikanstaten med mera men det är ju bara att googla! Ett tips är att inte lyssna på försäljare när det gäller typ allt! Vet inte hur ni ska ta er från flygplatsen men där fanns jättemånga som ville att vi skulle åka med just deras buss/ tåg för en jättedyr peng! Finns flera bussar där man kan åka in till stan för 6Euro istället för 20 som dessa försäljare ville ha! Vet inte hur det kommer vara i Mars men nu i Januari var det väldigt lite turister och därför behöver man inte förköpa inför sevärdheter. T.ex. Vatikanen och Collusseum där många försäljare ville få oss att betala tre gånger så mycket som om man går till sevärdhetens ”vanliga” biljettdisk. Så lita inte på försäljare utan köp på plats av sevärdheten som ni ska till! 🙂 Hoppas du får en superbra resa!

  2. Hej!! Såå kul att du ska till Rom!! Vi va där förra året:) ett tips är att ha en guide på någon av sevärdheterna. Vi hade det när vi va i Vatikanstaten och det hjälpte så mycket, man ser massa fina grejer men man vet inte vad det är för något, så då är det väldigt skönt med en som talar om all historia bakom det:) mitt tips är att antingen ta en guidad tur i Vatikanstaten eller forum romanum:)
    Hoppas din resa blir toppen!

  3. Åh vad kul!! Jättetråkigt att du inte mått bra men det har synts/märkts på både blogg o yt. Du ser lite blek o ledsen ut och det brukar ju inte du göra! Hoppas du känner dug gladare snart <3 Hoppas du ska vlogga från rom! Kram

  4. Ååå ni hittar allt ganska lätt!! Det är bara gå ut ur hotellet & strossa runt När jag & min sambo var där så sa vi om vi inte hittar tillbaks till hotellet så tar vi taxi hem. Vilket vi aldrig behövde!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..