Lilla monstret ska gå på kurs

Idag har jag har bokat en privatkurs för Daisy. Vi gick aldrig på valpkurs med henne men jag vill gärna gå en kurs med henne nu ändå. Det är alltid roligt att lära mer och bygga på relationen med sin hund.

Med Barbie gick vi både valpkurser, unghundskurser och vuxenhund kurser. Barbie har blivit helt fantastisk och en mer väldresserad hund är svår att hitta tror jag! Jag kan fortfarande ibland förvånas över hur smart hon är och jag tycker att det har gett väldigt mycket att gå på dessa kurser.

Daisy är inte alls som Barbie och flera av de tipsen som vi fick angående Barbie i hennes uppfostran fungerar inte på Daisy. Barbie är lättare än Daisy och så är det bara. Så jag vill träffa någon som kan utgå efter Daisy och hur hon är, och ge både mig och Jesper tips och tricks för att förbättra samarbetet med henne. Jag var i kontakt med en kvinna som är både hundcoach, hundinstruktör och etolog. Hon håller i hundkurser och vi bestämde att vi ska gå på 3 privat lektioner med Daisy och därefter kanske jag bokar en kurs tillsammans med andra hundar i vardagslydnad/unghund.

Jag tycker att detta ska bli jättekul och spännande. 😀 Förhoppningsvis kommer Daisy också tycka att det är roligt att göra detta och anledningen att jag valde privat lektioner innan vardagslydnad/unghund är för att hon är liiiite för gammal för valpkursen och kan redan det mesta som man får lära sig där (även enligt hundcoachen) men hon är fortfarande valp och kan gott få öva lite till på lite typiska grejer som att gå fint i koppel, inkallning när hon är lös osv innan vi går på nästa steg. 🙂

Vårt första möte med coachen är den 7e mars och jag tycker att detta ska bli jättekul att göra, spännande att se vad för tips man kan få för att hjälpa min lilla valp att bli en mer dresserad liten tjej.<3

LOADING..