Varm Choklad med Kardemumma

img_5252
img_5266
img_5269

Hej i stugorna! Hoppas ni har haft en fin tisdag 🙂 Här har jag haft en lugn och skön dag med sovmorgon, långpromenad med vovvis och bloggfix. Jag och syrran brukar alltid göra varm choklad med marshmallows såhär i juletider och i år var inget undantag. Den här gången slängde vi även i lite kardemumma och det var ljuvligt gott! Jag hittade receptet på ELLE Mat & Vin och tänkte att jag delar med mig av det här nedan för er som är intresserade av att testa 🙂 Nu ska jag bege mig in till stan för en myskväll med tjejerna! Kram på er <3

Du behöver (för 1 kopp):
1 msk kakao av god kvalitet
2 msk ljust muscovadosocker
1/2 tsk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
Blanda kakao och muscovadosocker i en stor kopp.
Stöt kardemumman i en mortel och koka upp den tillsammans med mjölken.
Slå på lite av den varma mjölken i koppen och rör om till en chokladsmet.
Häll i resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muscovadosocker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..