Svar på era frågor

Okej hörrni, förbered er på ett av mina längsta blogginlägg någonsin, haha. Så kul med lite frågestund, det måste jag göra oftare. Här kommer svaren på era frågor :)

Åhh vad roligt med en frågestund!! Jag skulle vilja veta lite mer kring vad vänskap betyder för dig. Det verkar som att du verkligen prioriterar dina vänner, vilket är så fint.

Svar: Ja, vänner har alltid varit en hög prio för mig. Har nog aldrig varit den som ställer in för att jag ska hänga med min pojkvän istället. De finns alltid där, kommer med kloka råd, peppar, tröstar och framförallt har vi väldigt KUL tillsammans. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. De är sååå fina allihop och jag är så tacksam som fått gåvan att få ha så genuina och underbara vänner omkring mig <3

– Sen vill jag gärna få tips om du hur planerar din vecka och vad du prioriterar för att hinna med en stressig vardag.

Svar: Fråga min man om vad han tycker om min planering, haha! Jag är världens tidsoptimist. Jag vill få såå mycket gjort men när dagen är slut känns det som att jag bara hann med hälften. Maximilian är grym på att planera och följa tidsplanen så jag försöker lära mig av honom och vissa dagar går bättre än andra. Så några supertips har jag nog inte, inte mer än att gå upp tidigt, gå och lägga sig sent och hoppa över lunchen. Haha, nej men något jag övar jättemycket på just nu är listor. Jag försöker att varje dag lista upp vad som MÅSTE hinnas med och sedan det jag VILL hinna med och försöker då göra en rimlig lista så jag inte blir besviken i slutet av dagen. Jag övar också mycket på att tacka nej trots att det är något jag vill jättemycket, ibland måste man inse att man inte är någon supermänniska som klarar allt.

– Och sist men inte minst. Du och din man är såå fina ihop och verkar vara så gulliga! Har ni någonsin tjafs eller att ni blir lite trötta på varandra? Kram och tack på förhand!!!

Svar: Åh men tack! Självklart tjafsar vi, precis som alla andra, men efter snart 10 år tillsammans börjar vi lära oss vad som är värt att bråka om och inte. Vi är väldigt bra på att vara snälla och visa respekt för varandra och det tror jag man kommer långt på.

Skulle vilja veta lite mer om din bakgrund, gymnasietid, bal, student osv!

Svar: Oj vad kul! Gymnasietiden känns som ett helt annat liv nu. Det är ju trots att 8 år (HJÄLP!) sedan jag tog studenten. Men det var verkligen en helt fantastisk period i livet. Jag läste Samhäll Ekonomi med inriktning mot företagande och gick i en underbar klass där jag träffade vänner för livet. Vi var ett gäng tjejer som hade orimliga krav på oss själva som hetsade mot bra betyg samtidigt som vi var ute och festade på helgerna. Redan här var jag nog en tjej som ville lite för mycket, men jisses vad kul vi hade! Studenten är en dag jag aldrig kommer glömma, trots ösregn och bara några enstaka grader ute. Balen var också helt fantastisk, sen kan man ju ifrågasätta valet av klänning, herrejisses, vad hade jag på mig!?

– Kan du inte dela med dig av det finaste minnet från erat bröllop?

Svar: Det finaste minnet måste nog ändå vara när jag och Maximilian går hand i hand ut genom kyrkan och möts av alla våra nära och kära. Den känslan är obeskrivlig och kommer vara med oss hela livet.

– Din och din mans historia tillsammans!

Svar: Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om den men jag ska försöka fatta mig kort. Vi sågs första gången på en bar i Jönköping. Han var verkligen den snyggaste killen jag sett och jag undrade hur jag kunde ha missat honom, Jönköping är ju inte så stort. Det visade sig sedan att han bara hade bott där i en månad. Blyg som jag var vågade jag såklart inte gå fram men pratade om honom hela kvällen med mina vänner. När vi gick vidare till ett annat uteställe var han där också och en av mina vänner var nog lite trött på mitt tjat så hon gick fram till Maximilian och frågade om han var singel, vilket han var och då gick hon och hämtade mig, presenterade oss för varandra och lämnade oss där. Vi dansade hela kvällen och han fick mitt nummer. Dagen efter hörde han av sig och vi träffades igen och igen och igen och på den vägen var det 🙂 (Underbar bild på oss från vår första utomlandsresa 2009 😛 )

Hej! Skulle vilja veta mer om din karriär. Ditt jobb låter väldigt drömlikt. Har du pluggat? Eller hur kom du in i den bransch du är i? 

Svar: Jag har pluggat ett år på textilhögskolan och sen är jag utbildad inköpare (läste på SIH här i Stockholm). Så jag har ingen utbildning inom inredning. Jag och Maximilian har köpt, renoverat och sålt några lägenheter nu och jag har stylat dessa inför försäljningarna. Vi har alltid använt oss av samma mäklare när vi har sålt och när de bestämde sig för att ta in en stylist kom jag på tal och på den vägen var det. Det är verkligen lite för bra för att vara sant och jag är så tacksam som fått den här chansen!

– Hur ser du ditt liv om 10 år? – Vill du ha barn?
– Och har du något tips för att få en större blogg? Har själv bloggat så länge jag kan minnas men antalet läsare ökar inte. Såå dina bästa tips? Tack för en grym blogg!

Svar:

– Om 10 år har vi förhoppningsvis barn, 3 om ni frågar mig och 2 om ni frågar min make, haha 😉 Då hoppas jag även att vi bor i hus, har det bra ställt, reser mycket tillsammans och att vi fortfarande träffar familj och vänner så mycket det bara går <3

– Åh men tack söta du <3 Jag tror att det är viktigt att vara konsekvent samtidigt som man utvecklar bloggen och kommer med nya inslag men att man håller sig till samma röda tråd. Jag jobbar fortfarande mycket på det och tycker det är supersvårt. Sen tycker jag att det är viktigt med bra kvalitet på bilderna och att det inte blir för långa inlägg (om man inte har en sådan blogg som går ut på långa och djupa texter). Sen är ju Instagram en guldgruva att marknadsföra sin blogg på, speciellt nu när det har tagit över bloggarna lite. Hoppas det kunde vara till någon hjälp 🙂

Åh vad roligt med frågestund!
– Det hade varit roligt att veta hur du planerar din vecka, det verkar som att du hinner med mycket!
– Hade varit roligt att få följa med dig under en hel dag, typ 06:00 går jag upp, 12:15 har jag ett möte etc! 
Hur kan du ha så mycket energi? Gör du något speciellt?
– Hur är det att vara gift?

Svar:

– Ååh upplevs det så? Själv tycker jag att jag inte hinner med något om dagarna och tror att dygnet har fler timmar än vad det har. Men jag är en person som vill så himla mycket och vill vara överallt hela tiden och då får det bara funka. Sen kan jag typ inte sitta still, har jättesvårt att ligga på soffan (om det inte är för att jag bloggar), det bara går inte. Jag värdesätter varenda minut och ogillar när jag känner att en dag har gått till spillo. Lite sjukligt beteende, jag vet. Jag önskar verkligen att jag ibland kunde ligga inne en hel dag och kolla på serier eller läsa en bok. Då jag tror att det är väldigt viktigt att komma ner i varv emellanåt.

– Vilken rolig idé, det ska jag absolut se till att fixa ett inlägg om 🙂

– Det är helt fantastiskt att vara gift!! Sen tycker jag fortfarande att det känns lite lustigt att kallas för herr och fru Melin, haha. Undrar när det ska börja kännas naturligt?

– Hinner ni umgås mycket?
Svar: Sedan jag började mitt nya jobb har väl tiden tillsammans minskat ganska mycket, jag jobbar mycket sena kvällar och ibland även helger, men vi pusslar ihop varje vecka så gott det går. Självklart önskar jag att vi kunde ses mer, men nu är vi inne i den här perioden och jag vet att vi klarar oss igenom den tillsammans <3

– När vill ni ha barn?
Svar: När vet jag faktiskt inte men vi båda vill ha barn och vi ser jättemycket fram emot den tiden 🙂

– Vad gör ni om 10 år?
Svar: Se svaret i förgående fråga.

– Vill ni stanna kvar i stockholm för alltid, eller lutar det år Jönköping?
Svar: Det lutar väldigt mycket åt att vi kommer bo kvar i Stockholm. Det är det vi båda vill. Sen vill jag ju väldigt gärna ha hus och man får ju liiiite mer hus för pengarna i Jönköping. Sen önskar jag att vi kunde ha våra föräldrar i samma stad (tror att de gör det också) speciellt när det är dags för barnbarn sen. Well, well, time will tell 🙂

Hur var din uppväxt?

Svar: Jag har haft en fantastisk uppväxt med en helt underbar familj som alltid, alltid funnits där. Jag kan inte önska att den skulle vara annorlunda på något sätt faktiskt och det är jag otroligt tacksam för <3

– Visst träffades du din man rätt tidigt, hur har ert förhållande förändrats (både pros and corns) under alla era år tillsammans?

Svar: Det stämmer, vi träffades när vi var 18 och 19 år gamla och vi båda har ju såklart förändrats ganska mycket sedan dess, man gör ju det i den åldern. Jag tror att när man träffas så tidigt växer man antingen ifrån varandra eller så växer man ihop och blir starkare och det är precis vad vi har gjort. Utan att överdriva så har vårt förhållande bara blivit bättre för varje år, vi har lärt oss så otroligt mycket om och av varandra och jag kan bli helt pirrig när jag tänker på alla de år vi har framför oss. (Hur underbar bild på oss från 2009? Hahaha)

– Hur ser du på att bilda familj, tankar om framtiden?

– Se svaret i föregående fråga.

Har följt din blogg slaviskt den senaste tiden och är verkligen imponerad av dig!
– Hur fick du ditt jobb du har idag?
– Har du någon bakgrund inom styling dvs studier eller tidigare jobb?
– Hur är ditt och din mans förhållande? Bråkar ni något?
– Vem städar, lagar mat osv? Hur fördelar ni dom sysslorna?
– Vad jobbar din man med?

Svar:

– Oj tack snälla! Det värmer verkligen jättemycket <3
– Se tidigare svar här ovan.
– Se tidigare svar här ovan.
– Ja, jag lagar ju inte maten, haha. Det är inte min starka sida och Maximilian är grym på det så det blir aldrig någon diskussion där. Ok, ibland ”lagar” jag faktiskt mat, men då blir det typ spagetti och köttfärssås eller efterrätt. När det blir mer avancerat än så då får Maximilian sköta det, min egna lilla kock <3 När det gäller städning skulle jag väl säga att jag är den som ”ansvarar” för det. Maximilian ser liksom inte när det ska städas utan jag får säga till att ”nu behöver vi städa Älskling” och så delar jag ut uppgifter till honom, så som ”idag kan du städa toaletten och dammsuga”. Det händer liksom inte att han tar initiativet själv. Någon som känner igen detta, haha? När det gäller tvätten är det mitt ansvar, eller jag har tagit det för jag kan inte släppa kontrollen där, är så orolig att han ska göra fel, haha. Tror i och för sig att han är ganska nöjd med det 😉
– Maximilian är delägare och jobbar med försäljning på ett mjukvaruföretag 🙂

  1. Tack för intressant Q&A!! Tycker du verkar superhärlig! Undrar varifrån den röda byxdressen kommer 🙂

    1. Tack snälla! Vad glad jag blir att det uppskattas 🙂 Byxdressen är från Teotoki, verkligen hur fin som helst! 🙂 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..