Blåbärsscones

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera

Hej fina! Hoppas ni haft en bra start på helgen 🙂 Jag började dagen med att baka blåbärsscones, minns inte när jag gjorde det senast, men det är ju så himla gott! Sjävklart serverade jag dem i mitt nya rosa porslin från Rörstrand som jag klickade hem från Cervera. Den lilla skålen finns att klicka hem här, den lite större här och kaffekoppen från Filippa K hittar ni här 🙂 (affiliatelänkar) Ikon Kafé använder ju sig av detta och varje gång jag varit där har jag tänkt att jag bara måste börja samla snart så nu har jag äntligen gjort slag i saken 🙂

Jag gick efter det här receptet som jag hittade jag hos Jenny:

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 1/2 dl blåbär

Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg. Och till sist blanda i blåbären. Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..