Alla behöver en Emma

Jag klippte ihop en minut från senaste podden där vi diskuterar ”Depp förklätt i pepp”, offerkoftan, att träna för sin egen skull och mycket mer. Vi skavdes mot varandra ganska rejält, det blir ofta så när en av oss har en dålig dag och den andra inte hinner fånga upp det bland alla möten och mail.

Jag har alltid haft ett behov av att kunna tjafsa, förlåta och tjafsa igen med mina vänner. Jag KAN bara inte hålla käften om jag tycker att någons partner betett sig illa (det är få partners till mina vänner som jag tycker duger bra nog åt dem). Jag blir svartsjuk när mina bästisar hänger med andra vänner, jag kräver att de masserar mig när jag är stel i axlarna och inte sällan vill jag komma på middag för att jag inte orkar laga något själv.

Emma är på många sätt min motpol. Hon är strukturerad, lugn, beslutsam och tror det bästa om alla.  På fyllan hamnar vi då och då i den urtvättade diskussionen om vilka som är ute efter att utnyttja oss (min syn) och vilka som är trevliga och alltid gör sitt bästa (Emmas syn). Få saker gör mig så arg som när Emma hävdar att människor alltid vill oss sitt allra bästa. Förmodligen är det ren avundsjuka jag känner, att alltid vara misstänksam mot människor är varken trevligt eller sexigt.

Jag tror att vi alla behöver en eller flera motpoler som kan spegla våra liv. De som faktiskt kan sätta ner oss på jorden utan att vara rädda för att vi får någon skråma. De som kan rädda situationer vi själva satt oss i, utan handskar när de måste gräva i skiten. De som säger till när relationen tar mer än den ger, därför att relationen alltid värderas högre än den obekväma situationen. 

/S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..