Hud och Vård

Fick en kommentar på inlägget om min hud och därmed hybris. Tänkte ta situationen till fånga, leka Kakan Hermansson (BÄSTA kakan, tack för allt du lärt mig. Om livet och om huden <333) och lista de produkter jag använder för att hålla facet rent. Dessutom är de flesta produkterna väldigt snälla och studentekonomi-vänliga, för oss som inte har råd att köpa alla glaw-glowmasker eller Peter Thomas-Roth enzymer.

Passar på att berätta hur och i vilken ordning jag gör allt också. Nu kör vi!

Jag börjar med att ta bort allt smink så gott det går med nr.1, Lóreal Rare Flowers cleansing wipes. Tycker att det är himla skönt med wipes när man är trött och inte orkar hålla på med krämer, vatten osv osv. Och dessa är riktigt bra! Annars är mina favoriter Nivea 3-in-1-gentle cleansing wipes. Wipesen finns att köpa i nästan alla butiker.

Sen (om jag orkar och är i mode) tar jag n.7, ultrabland, från lush och smetar in i ansiktet för att få bort ännu mer smink. Speciellt i området runt näsan, hakan och i pannan. Sen torkar jag bort det med en bomullstuss och så är ansiktet rent och insmort redan då. Egentligen skulle det räcka för många och jag stannar ibland här även jag, men oftast fortsätter jag att skämma bort fejjan.

Efter det tar jag ett ansiktsvatten eller micellärt vatten, som nr. 2,3 eller 8 (Nummerordningen??? jaja, ni får ta er en extra titt på bilden) på en bomullstuss och sveper i hela ansiktet för att få bort smutsen under sminket som grott under dagen (mmm tänk er tanken vad som bor där under). Ett bra ansiktsvatten är verkligen garnier micellar cleansing water, men det har väl ingen missat? Det finns att köpa på de flesta affärer, allt från ICA till h&m. Fråga där du är om ett bra ansiktsvatten!

Nästa steg är mitt favvosteg – serumet <3. Mitt favoritserum är faktiskt från Apoliva, nr. 6, och går att köpa på apoteket. Det är ett oljeserum med anti-age men anti-ageandet gör ingenting på en hy som inte behöver det, så bli inte oroliga att ni köpt fel! Annars är nr. 5,Lumene Valo Arctic Berry Cocktail Brightening vitamin c Hydra-oil (hahah?? skulle kunna heta c-vitamin serum) bra för att känna sig fräsch då den luktar väldigt gott. Dock ger den inte tillräckligt mycket fukt för min smak, men är å andra sidan fukt-skadad och skulle kunna smeta in smör i facet och ändå inte vara nöjd. Den finns att köpa på åhlens, lyko, kicks och alla andra liknande affärer. Dock är den lite åt det dyrare hållet, ca 300 kr, men den håller länge! (min flaska är som ni ser precis slut, men har haft den i flera månader). Ett bra budgetalternativ för en hundring är fuktserumet från ACO, nr. 4. Bra serum men känns snarare som att ha en tunn kräm överallt än ett djupgående serum. MEN som sagt, mycket bra alternativ för dig som bara vill fuktbomba och inte nödvändigtvis dränka dig.

Sist men inte minst har vi nattkrämen. Den som jag använder för tillfället är från Lumene, nr. 9, och heter hydration recharge overnight cream. Jag är KÄR i den. Den känns fet samtidigt som den inte kladdar, känns lagom lyxig och ger mig fukt under hela natten. Vaknar med ett babyface varje morgon (både rundhet och lenhet). Kärleken som jag hade innan denna kärlek var Creme the Cream från Löwengrip Care & Color, en bra nattkräm, men som började lukta konstigt efter ett tag. Kändes inte så mysigt att gosa in en kräm som luktade typ…. jäst….? Lumenekrämen finns i allafall att köpa på samma ställe som alla andra lumeneprodukter finns och blir din för runt 200 kr.

Känner jag mig dessutom extraordentlig lägger jag en mask som får verka en stund. Den som står i skåpet nu är Catastrophe Cosmetic från lush. Har dock inte fastnat för den till 100% och är säker på att det finns bättre, både billigare och roligare. Ska undersöka saken och återkomma!

Nr. 12 och 13 är de krämerna jag lägger på morgonen under sminket, efter att jag har dragit en bomullstuss med micellärt vatten överallt. Clarins beauty flash balm är ju den bästa krämen, det är den verkligen. Fungerar dessutom bra som primer för mig! Däremot är den lika dyr som typ alla ovanstående produkter tillsammans och därför slog jag till på en kräm från Emma S, moisturizing day cream (den var nämligen på rea hehe). Den är bra men inte i samma liga som den från Clarins, det måste jag säga.

Kommer ihåg att den här bilden togs precis när jag började se resultat av allt tvättande. Var SÅ nöjd

Vill tillägga att jag är medveten om att det ser ut som att denna ”rutin” tar 80 min och ger en stressfinnar bara av tanken på att behöva göra den varje dag. Men för mig handlar det också om psyket. Jag mår bra när jag vet att jag tar hand om mig, och när jag mår dåligt är jag extra noga med att faktiskt göra alla steg. DÅ blir det viktigare att ha kontroll över utsidan och göra det man kan, för att insidan är kaos. För mig är handlar det om MIG, min egentid. Och dessutom tar det bara 5 min när man väl fått in snitsen.

Hoppas ni fått hjälp och om inte det, lite inspiration! Kram

 

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..