Vad är livet om inte det här?

https://www.youtube.com/watch?v=GuzZSaXmFt0

Efter 3 år av vår dagbok Pillerpodden så hände det mycket. Ni har fått följa oss in och ut ur kriser, med pappor i himlen och pappor på jorden. Vi har haft panikångest men låtit mikrofonen rulla, vi har sagt för mycket och sårat människor, vi har bett om ursäkt men ibland stått envist fast vid att tystnaden inför våra lyssnare skulle ha gjort mer skada. Vi har fått våra hjärtan krossade. Vi har balanserat mellan skräck och eufori, ibland med en fot i varje trädgård. 3 julpoddar, alla med gråt. Vi har poddat från USA i två omgångar. Vi har krävt svar av politiker om de tycker att de har gjort nog och vi har njutit av den obekväma tystnaden. Vi har haft en sommarserie som slutade med att vi fick in grattismail till Emmas fejkgraviditet. Vi har bråkat och sårat varandra när luften i rummet tog en annan form då samtalet vände. Vi har blivit hatade. Vi har fått träffa och älska människor vi annars hade passerat, fått livshistorier som gick rakt in och sent kommer lämna oss. Nu vill vi nå ut till fler.

 

Att börja lyssna på en podd med 143 avsnitt kan lämna en känsla av ensamhet och tankar av att man redan är så efter att det inte är någon idé. Var ska man börja? Och även om det är vår förhoppning att du som ny lyssnare ska känna dig hemma i vilket avsnitt du än väljer, så vill vi nu ta allt från början, fast 3 år senare.

 

Så: I säsong 2 svarar vi på frågorna igen, men med precis samma form och vinklar. Ni får följa oss, med allt vad det innebär, nu när Pillerpodden faktiskt är ett företag, en förening och en blogg på VeckoRevyn. Samtidigt vill vi ta det igen, fast från den vinkel vi har nu efter ytterligare tre års jobb på oss själva.

 

Hur kommer det sig att vi lever med psykisk ohälsa? Hur hanterar vi den idag? Hur har vägen varit för att må bra? Varför har vi helt olika bild av psykiatrin? Varför heter Pillerpodden Pillerpodden, och vems mormor är Mormis? Vad är grejen med fascinationen för horoskop och listor över gamla ligg? Hur funkar livet med borderline och hur ofta tänker Emma på sin pappa, 4 år efter hans bortgång i cancer? Och vad var det egentligen som hade hänt när Siri i höstas vaknade med böcker över hela golvet och blodigt tyg hårt knutet runt benet?

 

Pillerpodden säsong 2 är fortsättningen på vår dagbok, men ger nya lyssnare hela bilden, utan att behöva lägga ner 143 timmar på att ”komma ikapp”. Du som gammal Pillerpoddare kommer kunna få höra skillnaden mellan hur vi ser på ohälsan nu, jämfört med de första 10 avsnitten.

 

Vi ska ge er allt vi kan och lite till. Tack för att ni gör Pillerpodden till Pillerpodden. Vilken jävla smäll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..