Överlevarguiden #3

Vi är säkra på att för att vi ska bryta tabut kring psykisk ohälsa så måste vi prata om det. Men att prata är inte alltid lätt. Man är rädd för att säga fel, för att förvärra någonting eller rent utav förstöra en relation. Däröfr kom vi ganska snabbt på Provprat.

När provprat råder finns det inget rätt eller fel. Här PRÖVAR vi våra tankar, utan krav. Ni vet de där tankarna som man är rädd för att säga högt: man kanske är rädd att de är sexistiska, rasitiska eller bara allmänt korkade. Eller den där idén som kan vara genialisk, men lika gärna totalt idiotisk.

Det finns nästan ingenting så ensamt som att sitta med en tanke man tror är farlig, hemsk eller bara konstig. I provprat speglar vi tankarna i varandra. Då kan vi räta ut dem och minimerar risken för att sitta ensam och döma sig själv.

Kom ihåg att du aldrig kan förstöra, bara förändra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..