Ride or dies

Alla är vi väl ändå suckers för produkter som ger oss det där lilla extra, men som inte kostar skjortan? För mig är det i alla fall viktigt att smink och skönhet inte ska behöva kosta pengar, att man ska kunna ha roligt och kunna uttrycka sig själv med smink utan att det blir en kostnadsfråga. Jag har haft turen att kunna prioritera smink framför andra saker, då jag ännu inte är en ensamstående mamma eller pappa och tjänar en rimlig peng på mitt jobb. Det betyder dock inte att jag älskar att lägga alla mina pengar på produkter som jag egentligen kan hitta mycket billigare (även om det är härligt att köpa en FETT dyr produkt någon gång ibland bara för att man kan).

Jag har testat MÅNGA olika produkter, tro mig, jag började leka med mammas YSL-smink när jag var 14, och har därför hittat några ride or dies som inte bara är väldigt bra, utan DESSUTOM kan köpas för under en tvåhundring. Självklart är jag medveten om att en tvåhundring ibland kan vara mycket för vissa, men då kan man alltid spara ihop pengar lite då och då så är man snabbt uppe i mängden så man kan köpa en go CC-cream.

Här kommer mina bästa 10 (8) produkter under 200 kronor:

1. Lumene – CC-Cream 6 in 1 (179:-)

En MYCKET bra cc-cream med medium täckning för när man inte orkar ha en kaka foundation på sig. Alltså helt perfekt till vardags. Det är bara att klicka ut lite på handryggen och smörja in hela ansiktet så är du snart klar! Dessutom kan man bygga upp lager på lager för att få mer täckning, och med puder på toppen håller den hela dagen. Min favorit! (finns dock inte många färger alls, men funkar bra på mig som är blek som en vit vägg).

2. Lumene – Sheer finish Loose powder (149:-)

På tal om puder så har denna budgetfavorit hängt med ett bra tag i min sminklåda. Jag har testat allt från Ben Nye banan powder till Elf high definition powder, men denna är helt klart bäst! Alla mina vänner är villiga att hålla med också (har prackat på alla detta hehe). Jag har pudret i translucent, och det fungerar bra även när man fotograferar med blixt. Ingen vit slöja och inte mycket oljig hy heller. Bra!

3. La-girl-PRO-conceal (69:-)

Om vi stannar kvar vid basen är detta den absolut bästa under eye-concealern. Bättre än Fit Me av maybeline (även om den hasar la girl i hälarna) och MACs pro longwear concealer. Dessutom kostar den bara 69(!!!!) kronor och finns i massor av färger. STARKT jobbat La Girl!!

4. Elf – baked blush (75:-)

Jag använder då inte den här produkten som ett blush utan som en highlighter! Färgen jag har är ”Gems” och den är på snudd identisk till MACs soft & gentle, fast den bara kostar 1/4 av priset. Ni ser ju på bilden att mitt exemplar är väl använt, och det är väl det enda negativa egentligen, att förpackningen känns ganska olyxig. Oh well, vad gör väl det i det långa loppet? Var redo att blända alla du möter med denna highlightern!

5. The Balm – Bahama mama bronzer (199:-)

Ännu en produkt jag har tvingat på alla mina vänner. Och alla är vi lika nöjda. En perfekt neutral bronzer som inte är för varm eller orange, men inte heller lika kall som vissa andra contouring färger kan vara. Den är matt och kan med fördel läggas i hela ansiktet för en snygg ”neutral” färg. TIPS!

6. Nyx – Tame & frame brow pomade (79:-)

Här kommer ännu en dupe!! Den här pomaden är nästan exakt som dipbrow pomade från Anastasia och Beverly hills. Den är hård, men ändå lite mousseig i texturen och sitter fast hela dagen om man använder ett bryngel efteråt. Jag har den i färgen brunette och det är en bra kall nyans som får brynen att se sådär naturligt påmålade ut. Dessutom håller burken läääänge!

7. ColourPop – super shock shadow (50:-)

Fördelen med dessa ögonskuggor är att de finns i ALLA färger du kan tänka dig (förutom svart typ??). Nackdelen är att du måste skicka efter dem, men det är å andra sidan ganska snabb frakt. Jag har testat flera ögonskuggor och kommer ihåg att jag i början inte alls tyckte om dem, för att jag inte tyckte att de gav mig något pigment. Sedan började jag googla och JESUS christ vad jag hade fel. Tipset är att blöta fingret eller penseln lite, antingen med vatten eller med ett spray/mist, för att få maximal effekt. Du förlorar inget på att pröva!

8,9,10. Nyx – Lip lingerie, soft matte Lip cream och Lip liner (79:-, 79:-, 39:-)

Alla vet vi att det finns ENORMT många matta liquid lipsticks där ute och jag är kanske sen på trenden, men NYX!!!! you did good giiiirl!! Lingerie-linjen är alla nude-lovers dröm, soft lip creamen ÄR verkligen soft och matt och liners är PERfekt för mina läppar. Alla dessa produkter finns i massor med färger och kostar nästan ingenting. Dessutom sitter de jättebra, nästan för bra om man inte har någon slags sminkborttagning hemma, för lingerie-lipsticket rör sig inte ur fläcken. WIIE!

Hoppas ni har blivit lite inspirerade av dessa tips och att ni fortsätter köpa det som passar ER, oavsett hur mycket eller lite det kostar! Puss på er

/E

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..