Överlevarguiden #6

Det svåra med att söka hjälp när det kommer till psykisk ohälsa, är att man sällan sätter sitt värde så högt att man förtjänar hjälp. Jag har haft så många ursäkter. ”Jag tar upp en vårdplats till någon annan som behöver den mer.” eller ”Samhället behöver ändå inte en så värdelös person som mig.” Dessa ursäkter blir inte lika kraftfulla om det gäller en lunginflammation eller en stukad fot. Därför behöver vi, när det kommer till psykisk ohälsa, hjälp TILL hjälp. Och det är kanske vår svåraste men viktigaste uppgift när vi driver Pillerpodden.

Jag kan inte säga att jag kämpade för mig själv när det var som värst. Jag kämpade alltid för andra. Mina framtida barn, min framtida lägenhet, mina bästa vänner, min mamma, nästa sommar, nästa höst, nästa resa. Det handlade om mål och visioner. Och det tog mig igenom de tuffaste nätterna.

Idag är det våra lyssnare och läsare som driver oss framåt under tunga dagar när kampen för oss själva inte är motiverande nog.

”Men ni har räddat mig, gång på gång. Räddat mig från mig själv, för något i mig vill bara döda mig ibland. Men jag älskar er, ni håller ihop mig när jag håller på att gå sönder. Ni är det bästa som hänt mig 2017, bästa bästa. Ni finns i mitt ❤” – Lyssnarbrev i veckan

/S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..