Överlevarguiden #9

En av de största myterna vi möter i jobbet med Pillerpodden är att orsaken till ungas ökade psykiska ohälsa är social media. Det är en bekväm analys att dra när vi ser att den psykiska ohälsan ökar samtidigt som vi sitter allt mer framför skärmen, men att säga att detta är orsaken är att avdramatisera problemet. Faktum är att social media har hjälpt många som annars känner sig ensamma och utstötta att få vänner och stöd. Ett bra exempel är Pókemon Go som fick många med social fobi att faktiskt våga ta sig ut och spela med andra människor, vilket gav dem ett socialt sammanhang på spelets lättsamma villkor.

MEN, självklart kan social media förstöra mycket för oss och förstärka känslan av ensamhet, eller rent utav misslyckande. Här är det viktigt att ta tillbaka makten över våra sociala medier till oss själva. Vi måste städa våra konton och våga avfölja det som faktiskt får oss att må dåligt på daglig basis. Avfölj inte bara skeva ideal- våga avfölj a den där klasskompisen som får ditt liv att framstå som tråkigt. Du FÅR göra så. Det skadar ingens konto att du avföljer. Däremot kan det skada att följa.

Att mötas av vidriga bilder som denna matar oss med skeva ideal och gärna vill få oss att hata oss själva lite mer. Du förtjänar så mycket mer, för du är fantastisk precis som du är.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..