Kontoris

I´m back, och allt har löst sig tack vare vår FANtastiska ekonomikvinna Sara <3333 Så skönt att efter mitt panikmail bara få tillbaka ”Ingen panik, fixar det i em/kväll. Även om det är läskigt att få brev från skatteverket så är de bra att ha att göra med :)”. Drömmen för mina små (de ÄR verkligen jättesmå) öron.

När jag tog min välförtjänta lunchpaus idag, slängde jag upp benen på bordet och tänkte på det här kontoret. Jag tror att det på ett sätt var räddningen, eller i alla fall pushen, för både min och Sorpzons relation, men också för det Pillerpodden som vi ändå är idag. I tre år satt vi hemma i soffan, vid köksbordet, på caféer eller på nationer där gratis wifi fanns och drömde om hur vi skulle förändra på riktigt. Jag blandade fakturapapper med plugganteckningar och resekvitton med H&M-kvitton. Siri använde kuddar som datorunderlag och vi båda önskade oss surfplattor julen 2014 för att vi skulle slippa släpa på datorer på stan. Vi hade ingven aning om hur vi skulle göra. Satsa eller safea? Hade vi ens någonting att satsa? Vi var verkligen lost. Bokstavligt talat.

Men så bokade vi inte ett möte med fantastiska Uppsala tjej- och transjour, som hade kontor i ett helt amazing hus. ”Fan, så här borde vi också sitta Siri” sa jag. ”Haha, ja, hur mycket ligger hyran på hörrni?? ;-)))” sa hon tillbaka till Hanna och Chris-Emelie som är basen för jouren. Så tänkte vi inte så mycket mer på det, förutom att vi blev superpepp på att börja jobba med Hanna och Chris-Emelie. Att sitta på ett kontor fanns inte ens på kartan, vi hade ju inte ens råd att ta ut lön, och gick på bidrag för att klara oss. Men på kvällen samma dag hade jag svårt att sova, så jag började googla ”lokaler uppsala”. Det kom upp fina våningar för 50 lax i månaden och sånt som vi bara kunde drömma om. TILLS vårt lilla 11kvm stora rum med snedtak kom upp. ”Fin arbetsyta med tillgång till konferensrum och kök. Centralt beläget. Kvartalshyra”. Jag skickade snabbt iväg ett mail bara för att. Jag tännkte helt ärligt att jag bara skulle dit och kolla för att få inspo till jobbet. För just då kämpade vi på som fan och visste inte ens om vi skulle fortsätta.

När jag sa detta till Siri, att jag hade skickat iväg ett mail för ett kontorsutrymme var det som att jag insåg att det var nu eller aldrig. Jag liksom peppade mig själv samtidigt som jag yttrade orden ”jag har mailat”, och såg hennes ögon lysa upp. När vi insåg att adressen var ca MITT I STAN tänkte vi mest ”va? vad pågår? vad är detta för liv? till den hyran?”, men det var sant. En vecka efter mailet var skickat signerade vi papper och gick igenom hyresavtal. Det var helt surrealistiskt att VI hade ett kontor???????

Nu, 6 månader senare sitter vi här inboade och känner oss som hemma. Här har vi tagit emot politiker, kändisar, gråtit, haft ångest och skrattat ihjäl oss. Här gick vi från 32% till 150%, och här byggde vi det Pillerpodden är idag. Vi fick nämligen lov att tjäna ihop den där kvartalshyran, vi fick lov att ta oss upp ur sängen och vi fick framför allt känna på hur det var att vi faktiskt byggde vår egen karriär. Vi bygger fortfarande vår egen branch och det är HELT galet!!!

SÅ. Tack kontoris för att du dök upp där i natten och tack för att du fick oss att inse att vi nu kan drömma om ett ännu större kontor. Hade vi aldrig tagit chansen, och tänkt på att vi faktiskt egentligen inte hade råd, eller stoppat oss själva i drömmen är jag säker på att vi aldrig hade varit där vi är idag. Då hade jag inte kunnat skriva det här inlägget på en av Veckorevyns bloggar och då hade vi framför allt kanske inte haft tron på oss själva. Det hade också kunna gå åt helvete, men det hade vi aldrig fått reda på. Och som en teaser införnästa veckas podd: Är det läskigt så är det rätt.

Puss

/E

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..