Vikten av vilodag

Idag är en sådan dag då jag har varit stressad för min träning. Oftast planerar jag in den och därmed blir hela träningen en mentalt inplanerad paus som lugnar mig i vardagen. Men när den inte är satt i schema- då stressar den mig. Jag har gått omkring och luktat svett (duschar EJ regelbundet denna vecka så att säga) i träningskläder och tänkt att nästa halvtimme, DÅ får jag in en liten planka. Precis när jag går ut till hemmagymmet i garaget så ringer min systerdotter och säger att hennes kompis stukat foten, och att de därför vill ha skjuts hem från skolan. Och i sanningens namn blev jag lättad. Jag behövde ta en vilodag.

Utsikt från en tidsbackträning i måndags. Själva träningen gick skit, men det var fint uppe på toppen.

I ärlighetens namn så tror jag att kroppens sätt att säga att det var dags för vila var psykets ständiga skjuta upp-mentalitet. För vilodagar är otroligt viktiga.

Vilar som bäst med Dannis bok

Tro mig- jag har tränat utan dessa dagar,negativt för såväl kropp som psyke. Men för att skapa hållbarhet i en psykiskt sund träning så tror jag att vi måste tillåta oss själva att öva på vilodagar. Bevisa för oss själva att vi kommer fortsätta med träningen trots att vi pausar den. Att vilan är en del av träningen- inte något som motsäger den. Jag ska planera in vilan i mitt schema. Känner någon igen sig?

/S

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..