Överlevarguiden #17

Tacksamhet. Många har frågat oss om vi är tacksamma för vår historia. Mitt svar är nej. Jag hade verkligen hellre haft ett annat liv. Även om Pillerpodden inte hade existerat då så känner jag rent själviskt att det hade varit skönt att jobba med cykelpumpar och inte veta vad ångest är. Kanske hade jag då levt i mytbubblan om att självdestruktivitet görs av uppmärksamhetsskäl, och så hade jag pumpad vidare. Som klyschan lyder: fan vad skönt att vara dum i huvudet.

Men, på tal om förra veckans överlevarguide, så måste vi hitta motivation och förhållningssätt till tunga dagar. När jag målat upp mina anledningar (HÄR), så tänker jag på tacksamhet. Jag och Emma gick så långt att vi under en period ställde ett alarm varje förmiddag för att säga tre saker vi var tacksamma över, som en ceremoni när jobbet under en period blev väldigt tungt. Det hjälpte oss så mycket.

Jag är inte tacksam över mig historia, men jag är tacksam för hur jag kunde hantera den. Men det behöver inte vara så stort. Här kommer lite tacksamhetsförslag om du lider/har lidit av psykisk ohälsa:

  • Att de där mardrömsstunderna alltid har gått över. Det slog mig här om dagen att 100 % av all panikångest har gått över. Det är ändå häftigt när man tänker på det.
  • Stunderna eller vännerna som distraherat ångesten och tagit kulmen av den.
  • Ångesten i sig som faktiskt är en reaktion när din kropp vill skydda sig. Den gör ont och är jobbig, men den har också en funktion att säga till oss när någonting är fel, vilket vi lär oss av. Ibland vill ju tanken få oss att tro något annat- tills ångesten kommer med sin ärlighet.
  • Att du andats dig igenom varje tung situation. Alltså VARJE situation. Hur fantastiskt är inte det?!

… och annars:

  • Färgen på träden och höstens krispiga, ångestfria luft.
  • Mjukisbyxor på söndagar.
  • BröstcancerMÅNADEN. Hur jävla bra?

Vad är du tacksam över idag?

Puss från hösten i Uppsala!! /S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..