Budget VS. Lyx Skincare edition

Okej, Im back!! Mitt i all ångest och stress finner jag harmoni i min hudvård (lol). Det är en av få saker som är exakt likadan varje dag, förutom om JAG bestämmer att den ska vara annorlunda. Kontinuitet i vardagen, ni vet. Eres muy importante para mi, sí sí.

Min hud är en torr en. Och lite oljig samtidigt, vilket jag har märkt inte är så otroligt ovanligt. Man är torr som en öken på kinderna och i pannan, och sen är man en smörmacka i ”t-zonen”. Det är ju inte superkul att behöva välja mellan att vara återfuktad och skön och samtidigt vara en oljepöl i fejjan, eller att se icke-svettig ut och känna sig stram i hela ansiktet. Därför har jag bestämt mig för att få bukt på detta ”problem” genom att anpassa min hudrutin. Och räddningen mot fet OCH torr hy mina vänner stavas FUKT. Fukt är TYP lösningen på allt? Typ obs.

Men, precis som många andra så badar jag inte i pengar och ryser därför av välbehag när jag hittar ett billigare alternativ till en produkt där resultatet är likvärdigt. HÄR kommer därför mina bästa budget (och lyx) tips!! Ni kan tacka mig senare <3

Tonersi sprayform (sprayflaska in my heart <333 så man slipper hälla ut hela flaskan på en bomullspad, alternativt få en droppe på en minut). Här ställer vi Pure Berry Toner från Akademikliniken mot Lush´s Tea tree toner. Båda sägs ska kunna användas när som helst på dagen för att fräscha upp ansiktet, eller morgon och kväll för att rengöra. Akademiklinikens flaska går för 169 pix och Lush´s för 79:-. Båda bra, men då kan man lika gärna köpa den som är billigare? Om man inte vill ha en toner som doftar bär det vill säga, för det är typ den enda skillnaden.

Serum ÄR min favoritprodukt när det kommer till hudvården. Det ÄR så härligt att smeta på ett riktigt skonsamt och smörigt serum innan krämen gör sitt. Jag har även en förkärlek för oljeserum, vilket det från kronans apotek inte är, MEN, för den lille nybörjaren kan jag tro att det är skönare med ett lite mer…. ”krämigt” (??) serum. Fuktserumet från kronans apotek är fukt i en flaska. Verkligen. Mamma älskar det, hennes sambo älskar det. Jag älskar det när jag känner mig för stressad för att en olja ska hinna sjunka in i huden och jag kan nästan sätta min sista potät på att ni kommer att älska det. Finns på Kronans apotek och kostar 99 kr!

För att ge Kiehls Midnight Recovery Concentrate en värdig oljeserums motståndare i lägre prisklass tipsar jag VARMT om detta från Apoliva. Det luktar lite smörigt, men det är det enda minuset jag kan känna/se/tänka med det här serumet som blir ditt för 199 kr, på Apoteket. MYCKET bra!! Det lite dyrare alternativet från Kiehls, är ett klassiskt tips, men det är lika bra för det! Luktar gott och gör sitt jobb. Kostar dock 375 spänn och uppåt.

Sist men inte minst har vi nattkrämen! ICKE att förglömma eller bytas ut mot kroppslotion (PING SIRI). Jag testade Hydration recharge från Lumene för ett tag sen och har sedan dess varit hooked. Men så tänkte jag att jag skulle testa en svindyr också, bara för att se hur skillnaden var. Resultatet var att Lumene var bättre. Båda är nattkrämer, Lumene ett ”budgetmärke” (som klättrar uppåt dock) och Estelle & Thild ett dyrare och mycket mer hypeat märke. Det enda som är bättre med Estelle & Thild-krämen är att den kommer i pump. Lite mer sanitärt, men jag använder ju bara krämen i mitt eget ansikte så jag brur mig EGENTLIGEN ca 0%. Lumene kostar 160:- och uppåt och för Estelle & Thild får du betala runt det dubbla.

Det var mina tips för idag!! Såklart är det bara mina åsikter, och det som fungerar på mig kanske inte fungerar på dig osv osv blablabla. Men hoppas det ska hjälpa!! Ska göra ett inlägg om sminkborttagning, micellärt vatten och dagkräm också tror jag. Just you wait!

PUSS

/E

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..