Årsresumé del 1

Alltså, VILKET år!!! 2017 var året vi började jobba heltid med pillerpodden, skaffade kontor, satsade på riktigt och kämpade som satan. Förutom det blev 2017 året då vi fick sammanlagt 3 stora priser, kom upp i podd #143 PLUS 27 avsnitt av säsong två, och föreläsning 223. Vi startade bloggen emmaochsiri.se hos veckorevyn, träffade utbildningsministern för att diskutera elevhälsan, föreläste på flera stora konferenser och startade samarbeten med olika externa aktörer. Ett år att minnas, minst sagt! Här kommer del 1 av vår årsresumé i tre delar.

Januari

I Januari handlade en av de första nyheterna som nådde oss om att psykosavdelningen här i Uppsala skulle stängas. Vi var inte sena på bollen att höra oss för att se vad som hände/hur det hände och vilka som skulle drabbas. Då träffade vi för första gången Martin Price, Landstingets Barnombudsman. Honom har vi fortfarande kontakt med och vi gillar honom så! En debattartiekl som vi skrev om den stängda avdelningen kan ni läsa här.

Förutom det kickade vi igång våra första elevgrupper på Rosendal. Dessa grupper är grunden för det arbete vi har arbetat med hela året.

Hela våren var vi otroligt trötta och mådde ganska dåligt. Det resulterade i att vi snoozeade ganska mycket på kontoret mellan mötena och momsdeklarationerna.

Vi var på otroligt många möten och spenderade mycket tid på att åka. Vi åkte tåg, flyg, buss och bil.

Även om vi var väldigt trötta och livet kändes tugnt träffade vi många spännande och roliga personer. Vi hade till exempel ett gästrace i podden där bland andra Veronica och Johannes var med. Dessutom träffade vi Lisa Anckarman, som inspirerade oss massor!

I slutet av Januari poddade vi med Makeup-artisten Linda Hallberg, till Emmas lycka. Och OJ vad hon var mysig!!

 

Februari

I Februari fortsatte vi jobba på och livet var fortfarande tungt. Vi satt på kontoret dag ut och dag in, funderade på om det var värt det men fortsatte ändå. Vi föreläste jättemycket och hade vår första livepodd tillsammans med Ellinor Löfgren!

I februari hade vi också vårt samarbete med ACTIC i Uppsala. Det var ett roligt och bra samarbete!

Här är vi tillsammans med Tilia och Under Kevlaret. Favvosar!!!!

I februari började vi också träffa Andreas, han som filmar oss non stop för en dokumentär. Han har alltså filmat oss sedan då!! Tänk hur mycket material han har, både bra och dåligt 😉 precis efter den här bilden togs höll vi vår första föreläsning på engelska. Det gick jättedåligt, men vi lärde oss i alla fall att förbereda oss bättre.

Här är vi glada på en föreläsning hos Uppsala utbildningsinstitut!

Vi började också frukostdejta Uppsala tjej- och transjour. Det måste vi ta tag i igen!!

Dessutom blev Tonårshat covergirls och vi var som stolta hönsmammor!

Mars

När Mars kom, så kom också det lite mer stabila psyket. Vi började bli gladare och mindre stressade. Allting kändes alltså lite lättare, vilket också underlättade för jobbet.

 

Förutom att vi höll tal på Bodil Fricks event inför internationella kvinnodagen gick vi också i Uppsala tjej- och transjours fackeltåg och så fick vi äran att tala tillsammans med Tonårshat. Såhär lät det:

Vi startade dessutom ett samarbete med Uppsala stadsteater och fick gå på många fina föreställningar. Vi fick också chansen att träffa ungdomsensamblen som senare spelade upp en helt magisk föreställning!

Den 23 Mars hökk vi ett event där vi bjöd in alla Uppsals rektorer tillsammans med politiker, Lärarförbundet, elevkårer och Uppsala tjejjour till ett gemensamt samtal om hur skolan kan påverka elevers välmående. Det gick superbra och resulterade i ännu fler samarbeten och kontakter. Tack för att ni kom!

Förutom att själva bjuda in alla rektorer, blev vi inbjudna till en konferens för att tala med alla friskolors elevhälsa hos Dagens Medicin. Där träffade vi Gustav Fridolin för första gången, någonting som resulterade i att han senare ville vara med i podden!

Vi var med i tidningar, hade ett event hos Entrepreneurs Academy, var rådgivare för olika uf-företag (bland andra för My pride – UF, som gjorde en barnbok om HBTQ+. Det blev en jättefin bok!!), poddade med Stina Wollter och så föreläste Emma ensam för första gången. Det var läskigt och nervöst, helt utanför hennes comfort zone, men hon klarade det galant och träffade dessutom Fanny och Mickis från Tilia och finaste @nusnackarvi från instagram.

I slutet av mars föreläste vi på gotland och träffade bästa Pia och Embla, som vi fortfarande håller kontakten med. Det är en ynnest att vi får möta så många fantastiska personer på olika platser i Sverige. De dagarna i Visby är några av de bästa dagarna på hela 2017!

 

Till sist var vi väldigt trötta och bestämde oss för att jobba hemifrån. Intensivt? JA! Kul? JA!

 

April

Som avslutande del på del 1 av vår årsresumé kastas vi in i april. I april mådde vi åter igen lite sämre, men vi kämpade på med föreläsningar, rapporter, kontaktknytning och möten. Några höjdpunkter var dessa!

VI hade en lärarföreläsning på Rosendalsgymnasiet för hela lärarkåren. Det blev en av våra mest uppskattade föreläsningar. En lärare sa till och med att det är bland det bästa han hart hört i hela hans yrkesliv. De fick lära sig hur man ska prata om och hantera den psykiska ohälsan i skolan!

Såhär såg nästan varje dag ut april ut! Maxat!!

Vi bestämde oss för att köpra tygpåsar till Nea och Shaimaa, så att de kunde reppa Tonårshat på gatorna.

Vårt samarbete med Uppsala stadteater fortsatte och vi hade två publikträffar efter pjäsen ”livet kom så plötsligt”. Fantastisk pjäs, rolig publikträff!

Sist men inte minst släppte vi avsnittet tillsammans med Bodil Frick. Alla avsnitt finns på pillerpodden.com, eller i vilken podcastapp som helst!

Det var allt för oss för nu. WOW, vad intensivt vi har haft det. Det är inte så konstigt att vi är trötta nu i slutet av året. Stay tuned för de andra två delarna av vårt 2017!

PUSS

/E&S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..