Årsresumé 2

Välkommen tillden andra delen av vår årsresumé i 3 delar. Här kommer ni få följa med på vår resa från Maj till Augusti!

Maj

Vi kickade igång Maj med att agera extern part i ett av sveriges elevkårers projekt – Hybris. Vi fick äran att hjälpa två av de främsta elevkårerna i Sverige med deras projekt kring psykisk ohälsa i skolan. Det kommer att presenteras tidig vår 2018. Ska bli så spännande att se hur arbetet har gått!

Vi höll också, tillsammans med Drivhuset, ett event som handlade om ”kvinnligt entreprenörskap”. Det var superkul! Emma svimmade dock under föreläsningen på grund av feber…

Våra frukostträffar med Uppsala tjej- och transjour fortsatte, och vi hade vår första livepodd på stockholms stadsbibliotek.

Dessutom gästade vi den FANtastiska gospelkören Gloryfires för att testa på hur sång påverkar psyket. Vi kom fram till att musik är en extremt stor del i den psykiska hälsan.

I samma veva fick vi lov att dela på oss i arbetet för första gången. Här började stressen påminna sig i form av dubbelbokningar….

I mitten av Maj hände någonting som vi drömt om hela våra liv. DEN HÄR BLOGGEN SLÄPPTES OFFICIELLT!! Siri blev galen som ni kan se i filmklippet.

Förutom att vi föreläste som galningar anordnade vi en egen föreläsning tillsammans med Simon Baggerman, personlighetscoach och företagsrådgivare. Vi hade den på slottsbiografen här i Uppsala!

Här är bilder från några av våra föreläsningar och resor dit. 

 

Förutom att själva få vara med i Veckorevyn, blev vi covergirls på Magasin – Rosendalsgymnasiets stora elevtidning…

… och så åkte vi till Bollnäs för att vara med på en webbapps-lansering, nämligen Drakprojektet. Vi sitter i referensgruppen i det här projektet och därför var vi inbjudna för att livepodda under hela släppet. Det gick superbra!

VI var ambassadörer för Vårruset och fick lotta ut några biljetter. Siri sprang och Emma gick. Vi klarade det båda två!

I slutet av Maj bestämde vi oss för att sätta stopp för Pillerpodden – på ett sätt. Vi startade säsong två som nu är uppe i30 avsnitt.

Juni

När juni kom hade vi jobbat otroligt intensivt, vilket började märkas på vår relation. När vi tog ”semester” och tvingade varandra (läs: Emma tvingade Siri) att ta det lite lugnt, hittade vi tillbaka till vår vänskap och började ha kul igen. Men det var inte alltid lätt att hitta balansen i att ha gått från extremt jobb till inget jobb alls.

EN kväll var vi uppe på slottstaket och WOW vad det var häftigt!! Siri gick som en liten skakig hund längt stängslet, men Emma sprang fram med stora steg haha.

VI träffade många spännande personer, varav en var Ludmilla Rosengren. Hon startade en gång i tiden Suicide Zero och var så snäll att hon tackade ja till att kvalitetssäkra materialet för våra elevgrupper.

Och så föreläste vi som galningar igen, främst på konfirmandläger. Det är nästan våra favoritföreläsningar!

I mitten av Juni drog vi på miniroadtrip till malmö för att föreläsa för malmös skolhälsa…

… och rätt som det var, blev det midsommar.

Egentligen var hela början av sommaren bara uppvarvning för det här mötet:

Poddinspelningen med Gurra Fridde. Nu är vi Friends 4 life! <33

Dessutom gjorde Siri en vlogg där hon pratar om allt som har med hennes borderline att göra.

Juli

Juli innebär kanske för de flesta sol och bad, men för första året betydde juli Almedalen för oss. VI var peppade till tänderna och hade några helt fullpackade och intensiva dagar. Kollar bara på vloggarna!

Samma dag som vi kom hem från Gotland vankades det prisutdelning. Vi hade nämligen blivit nominerade i 30 under 30-listan här i Uppsala. Vi kom fyra!!!

Och där fick vi såklart träffa bästa Lisa Anckarman igen!!

Och en dag fick vi vara covergirls igen!

Föreläsningarn fortsatte Juli ut och i Augusti…

Augusti

… firade vi självklart Pride-dagarna!

Vi fick föreläsa på diverse olika spännande ställen…

… bjuda 10 barn på en dag på Grönda lund, i samarbete med Rädda Barnen…

…och så tog vi Tonårshat till bonniers poddstudio där de fick podda med instagramsuccén JaquesThomasochOscar!

Sist men ABSOLUT inte minst hade vi fått en inbjudan till Fashionweek och gick på visning på grand hotel. LYX!!!

VIlken strålande avslutning på sommaren va??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..