Good for you!

Hej bloggisar! Hoppas ni har det bra i mellandagarna och fortsätter hänga med oss. För vi gillar er! Vi kommer att fortsätta lägga ut minst ett inlägg om dagen, men eftersom att vi är mitt uppe i en flytt är det lite mycket att stå i nu. Hoppas ni förstår!

Hur som helst, jag läser blondinbellas blogg frekvent. Jag har gått från att läsa den en gång i veckan till att lusläsa den varje dag. Jag är så fascinerad av henne, hon är SÅ cool och står verkligen på sig. Jag vill lära mig att bli lite mer jag-skiter-totalt-i-var-andra-tycker-om.de-inte-har-rätt, men det är ju såklart lättare sagt än gjort.

Jag tycker ofta att hennes inlägg är vettiga och spännande att läsa, även om det bland kan vara lite mycket sponsrat, men jag hade lagt ut exakt lika mycket spons och betalda inlägg olm jag hade en så stor blogg som hon. Det tror jag ni också hade gjort, så länge det är tydligt att det är spons.

Nu med hennes nya plattform (som jag såklart har koll på pga att jag stalkar henne 24/7) så ser man kommentarer under inlägget direkt, istället för att behöva klicka sig in på kommentarsfältet. Då slog det mig hur extremt mycket negativitet som flödar i hennes flöde. Det handlar om missunsamhet, hånfulla meningar, rent av elaka kommentarer och allmän negativitet. Det är till 99% kvinnor som skriver dessa kommentarer och det gör mig så ledsen. HUR kan det  vara så svårt att unna en annan människa att leva gott? Handlar det om brist på terapi, eller bara allmän bitterhet?

Jag brukar i allmänhet inte gilla att prata om ”systerskapet”, dels på grund av att jag tycker att det förenklar feminismen på ett otroligt sätt och del på grund av att SÅ mycket skit som KVINNOR gör, kan bortförklaras genom ”systerskapet”. SÅ många idiotiska kvinnor behöver aldrig stå till svars för sina dåliga beteenden just för att  ”systerskapet” ska vara viktigare, och det tycker jag är knäppt. Människa som människa ska självklart stå till svars för ett dåligt beteende. (parentes hehe). DÄREMOT kan jag just i den här situationen känna ”MEN VADFAN KVINNOR, VAD HÄNDE MED SYSTERSKAPET???!!”. Vad hände med att hålla varandra om ryggen, oavsett om man är rik och har en blomstrande karriär, eller har mindre pengar och ett 9-5-jobb? VART har det gått fel, när en kvinna inte kan gratulera en annan kvinna till ett imperium hon själv byggt upp?

Jag inser att jag själv låter som en av tanterna på familjeliv när jag skriver det här, men oavsett om det är en ganska grundläggande analys så upplever jag ofta att det ÄR vi kvinnor som sinkar varandra. Jag önskar lite mer Goo-for-you-anda 2018, och det ska jag påminna mig själv att känna gentemot andra!

Relaterad bild

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..