Överlevarguiden #27

Överlevarguiden #27 kommer att handla om vittnen.

När vi i julas åkte vidare från pappas grav hem till Viktor & Lauren, en sväng som bara tar 5 minuter, åkte vi förbi vägen in till kyrkan de gifte sig vid. Jag blev helt plötsligt överrumplad av en känsla att jag inte längre är ensam. Det kändes så fint att fler än jag nu har en koppling till den lilla byn där huset jag bodde i med pappa, där V&L nu bor, ligger. I och med att kyrkan, de stora åkrarna, dikena längs vägen och allt annat i närheten numera också är upplevt av andra i min familj har jag fler vittnen till min barndom på något sätt. Även om jag och pappa var själva där ute på landet, kan andra nu förstå vad jag menar när jag beskriver hur fint det är på sommaren, eller hur man verkligen kan höra hur tyst det är om man anstränger sig. Det känns så fridfullt på något sätt, och på så sätt är pappa extra mycket vid liv!

Att hitta sina vittnen i livet är superviktigt. Inte bara för att få en bekräftelse av alla de händelser och personer man har träffat, utan för att du då inte heller är ensam i dina upplevelser. Att träffa en arbetskollega, ett syskon, en lärare eller vän till någon som har gått bort är så fint, för att man då istället för att glida ifrån varandra kan enas i hur fint det är att minnena fortfarande fint kvar. Vittnen finns alltid, var inte rädd för att leta!

Jag är så glad att jag har så många vittnen i mitt liv <3

PUSS

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..