Överlevarguiden #29

Tänk att vi är uppe i nummer 29 av överlevarguiden!! Hoppas att ni fortfarande tycker att de hjälper. Den här veckan kommer överlevarguiden vara något kortare än annars, men ack så innehållsrik.

Visste ni att 90% av kroppens kommunikation går från kroppen till hjärnan, och 10% från till hjärnan till kroppen? Det kan kännas logiskt nu när man tänker på det, men när Siri berättade det för mig fick jag en riktigt hjärnsprängning. Hur som helst är det alltså mycket mer effektivt att försöka lura psyket med kroppsliga rörelser, än att försöka tänka sig lugn, ångestfri eller trött.

posera för pondus. Posera mera!!

Några saker som vi fick lära oss från en kurator på ett gymnasium i nyköping är att ställa sig bredbent, men armarna upp i luften och bröstet ut i vädret för att motverka panikångest. Den mest instinktiva reflexen vid panikångest är att skydda lungor, hjärta och mage. Därför sluter vi oss ofta och kryper ihop, vilket gör att lungorna inte alls blir lika stora och på så sätt kan vi inte ta in lika mycket luft. Om vi däremot ställer oss upp och ”lurar” hjärnan genom kroppslig gestikulering kommer vi att känna oss lugnare. Andra tips är att göra segergesten när vi känner oss nere eller besvikna för att bryta tankegångarna.

P.s Glöm dock inte att det aldrig är farligt att känna, eller att ha panikångest. Det här är bara tips för att förenkla vardagen. D.s

Testa! Det ska vi! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..