Blö-dag

Idag är en riktig sådan där BLÖ-dag. Det är verkligen en sådan dag då jag bara vill gå och gå, utan slutdestination, för att se vart jag kommer utan att behöva tänka på någonting annat än vilken podd jag har i lurarna. Jag känner mig ful, dålig, tråkig och blöig, och när jag tittar mig själv i spegeln tar det nästan all kraft jag har för att försöka le. Det enda som känns rätt är att sitta i soffan och titta på dåliga tv4-serier, men det är det sista jag har tid med nu.

När jag har sådana här dagar (vilket har varit ganska många gånger de senaste månaderna, och det känns konstigt??) är jag hela tiden på gränsen mellan att säga ”rycka upp dig” och ”ligg i sängen, stopp”. Jag har så JÄKLA svårt att hitta mittenvägen mellan att kritisera mig själv konstant och att ge mig själv så mycket slack att jag blir helt apatisk och skiter i allt. Jag är ju en förespråkare av att det alltid är bättre att ge sig själv för mycket slack, än att piska på sig själv för hårt, men samtidigt kämpar jag verkligen med att vara lite hårdare mot mig själv på det sättet att jag tvingar mig själv att göra det som jag vet att jag kommer må dåligt av att skjuta upp.

Det slår mig verkligen hur krävande det är för mig att göra saker jag inte känner motivation till. Självklart är det ingen som vill göra det man tycker är svårt och tråkigt, men jag har ett extremt behov av att känna någon slags mening i det jag gör hela tiden. Det spelar ingen roll hur skön jag vet att känslan är efteråt att jag har gjort det jobbiga (som att träna hehe), jag gör det bara inte om det inte är av livsavgörande karaktär eller roligt och motiverande. Måste få bukt med det. Eller måste jag? Ååäähh, blö.

Vad gör ni en sådan här dag, för att muntra upp er?

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..