Överlevarguide #31

Energikapitalet! Vad har du råd med rent psykiskt? Vi brukar se vårt psyke som en ekonomi, en budget. Det hela började när vi märkte att vi vissa dagar klarade av fler motgångar, eller bara vardagliga saker, än andra. Något som säkert gäller alla. Ibland tappar vi en kaffekopp och jorden går under, medan vi en annan dag kan se det som en bra anledning att köpa nya.

En utveckling av detta är att börja kartlägga när vi har som mest energikapital. Mornar? Måndagar? På våren? På så sätt kan vi börja planera för vårt psyke! Försök att göra så mycket av det du skjutit upp som möjligt de dagar du har råd med det. Betala räkningar, svara på gamla sms eller ta tag i diskberget. När energikapitalet sjunkit kommer du tacka dig själv.

/S

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..