7 råd till dig som vill starta eget

Såhär i efterhand finns det mycket vi hade behövt veta när vi startade Pillerpodden för tre år sedan. Vi har gjort en lång lista men börjar med de 7 råd vi hade behövt alldeles i starten. Här kommer de!!

ETT: Ingen kommer höra av sig till dig. Du måste ringa runt. Vi hade två månader av runtringning och tjat, det var värt det.

TVÅ: Väldigt få kommer tro på din idé innan något konkret visas upp, därför: se till att alla anhöriga och vänner backar dig. Låt inte deras oro bromsa dig.

TRE: Safea upp: ha alltid avtal, spara alltid massa pengar i bolaget så inte skatten kommer som en överraskning.

FYRA: Ta betalt. Jobbar du ska du få ekonomisk kompensation, det är väl det som definierar ett jobb. Om du tar för dåligt betalt kommer folk bli misstänksamma om du verkligen är seriös eller kan din grej. Bra prislapp höjer ditt företroende som är A och O redan från start.

FEM: Du måste inte ha investerare! Många tror att det är så företag startar, men det är långt ifrån alla. Börja utan och leta investerare senare i så fall. Om du måste ha investerare, välj dem med omsorg!

SEX: Kolla in mailkulturen. Får du svar med en smiley, då kan du skicka en tillbaka. Om personen du skriver till använder ”Ha en fin dag!” som slutfras, skriv något liknande själv. Men som grund: var alltid artig och formell och korrekturläs dina mail. Det ska se snyggt ut.

SJU: Blir ett samarbete inte av, fråga varför och var inte rädd att ta kritiken. Lär dig tidigt att skilja på kritik mot dig och mot företaget. Det kommer bli helt avgörande för vad du ska palla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..