Hur gör man???

Jag märker oftare och oftare att jag skäms när jag ger mig in i diskussioner med andra människor. Även när vi diskuterar saker som ligger mig varmt om hjärtat, där jag klart vet vart jag står. Anledningen är för att jag alltid är rädd för att inte kunna tillräckligt mycket. Jag tror att det är ganska vanligt att vi tjejer, för det är oss tjejer det till 98% handlar om, backar just för den anledningen. Det i sig beror väl på att vi som kvinnor förväntas vara bra på precis allting, och om vi inte kan argumentera tillräckligt mot andra män (eller kvinnor) så ses vi på som dumma. Och att vara en dum kvinna är inte attraktivt samhällets ögon.

Killar är fostrade in i att de får ta plats och kan ta plats. Tjejer, inte lika mycket. Men det handlar ju inte heller om hur mycket plats man TAR som tjej, för oavsett om vi ska ta plats eller få plats så handlar det ju om att vi ska HA plats. Det är såklart lättare sagt än gjort.

Tänker att en del av mitt intellekt-komplex finns där pga det uppenbara, att jag är kvinna, men jag vet inte riktigt vad annars som har lyckats påverka mig så mycket. Kanske är det på grund av att vi personer som inte är intellektuellt handikappade är så medvetna om samhällets all okunskap? Säger detta med medvetenheten om att låta som jordens största pretto. Men det får man ju också ta så fort man yttrar sig om någonting som har med ens egen intelligens att göra :))))))

Hur tänker ni kring det här med att inte våga uttala sig på grund av att man är rädd för att inte vara tillräckligt kunnig, TROTS att man vet att man förmodligen kan mer än de flesta? Kommer ihåg att vi prata med Gudrun Schyman om detta i podd #23 i säsong två. Kommer dock inte ihåg vad gon sa. Får lyssna på det avsnittet för att få lite inspo.

/E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..