Så tar du hand om ditt lockiga hår

Om det är något jag kan i livet, så är det det här!

När jag var yngre så var mitt hår mitt ultemata hatobjekt. Det första jag såg när jag tittade på mig själv i spegel var detta enorma, frissiga, hår vars lugg alltid var så full av korkskruvar att den alltid stod rätt upp. Idag älskar jag mitt hår. Det är så lätt att sätta upp, är alltid volymigt och hänger aldrig tråkigt. Jag tror den stora förändringen till denna hårresande förändring är att jag genom mycket trial and error(och då menar jag MYCKET) har kommit fram till hur jag ska hantera mitt lockiga hår.

  1. Borsta aldrig ett lockigt hår när det är torrt. Om du känner att det är mycket tovigt och att du inte har något val, blöt alltid ned det igen i efterhand.
  2. Hårolja är din bästa vän. Efter duschen, dagen efter, när du ska ut igen. Ha alltid dessa magiska droppar nära.
  3. Använd inte för mycket produkter. Jag vet att det är lockande(ser ni vad jag gjorde där?!) att slänga i alla produkter du kan hitta som det står anti-frizz på, men detta kommer bara tynga ned hårt. Göra att det du får en lockig backslick istället. Not a good look.
  4. Gå till en frisör som kan klippa lockigt hår. Du kan inte klippa ett lockigt hår som ett rakt. Gör du detta är det stor risk att du för den så kallade trekantsformade frisyren. Det vill du inte
  5. Embracea frizzet. Istället för att försöka trycka ned håret fluffa upp det. Kör på lockarna all the way. Lite friss för bara håret mer levande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..