Ta makten över ditt liv: gå på bio ensam

Jag smyger genom mörkret. Tittar efter mig på gatan. Jag ser min egna andedräkt framför mig och skyndar fram över dom halkiga kullerstenarna. Så når jag till den stora glasdörren. Scannar rummet för att se om jag känner igen någon där? Ja, känner igen ett yngre par som sitter på ett par stolar och pratar. Men bara till utseendet. Skönt. Jag går fram till bioapparaten och plockar fram mitt kort för att få ut min biljett. Vänligen vänta läser skärmen. Sen skriver den ut en biljett till Fantastiska vidunder och var man hittar dem. En biljett. För jag ska gå på bio ensam.

För ett par dagar sedan kom en känslan av ensamhet över mig. Jag tycker om att vara ensam. Jag är ensam mycket. Men alltid självvald sådan. Så kom det över mig att min närmsta kompis flyttat ifrån staden, att min syster är ute och reser samt att alla mina arbetskamrater befinner sig i en annan stad. I kombination med detta är jag en nyvuxen. Kan man säga så? För ett år sedan var det så självklart att bo hemma, nu har jag min egna lägenhet. Där jag är själv. Nu ska jag ta steget till att skapa mig ett eget liv och inte bara vara del av familjens.

En biljett. För jag ska gå på bio ensam. Jag hade sett det framför mig som i Sex and the City när Carrie går på datebio själv. Sen springer hon hem i klackar på new yorks gator. Jag var inte lika glamorös. Men f*n va skönt det vara att inte bara sitta hemma på kammaren i sin ensamhet utan att ta makten över den och göra en typsik par sak tillsammans. Jag kom också på att det aldrig varit att gå på bio själv som känts like kymigt utan tanken på vad andra ska tycka om att jag går på bio själv. Tror dom att jag inte har någon att vara med? Vet du va? Så var ju också fallet. Jag hade inte det. Jag var själv. I en bio salong och njöt av en fantastisk film. Mer med det är det inte!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..