Du kan skippa hudkrämen helt!

I knoooow. Mind officially blown.

Som en självutnämnd hudvårds nörd eller snarare hudvårdsprodukt nörd fick jag mig en smärre chock när min hudvårdsterapeft sa till mig att jag inte behöver, rättelse ingen behöver, använda hudkräm. Den gör i princip ingenting.

Storin började med att jag skulle gå och göra en ansiktsbehandling. Jag hade bokat en avslappnande behandling då jag känt mig så stressad det sista men tji fick jag. På salongen fanns nämligen en hudscanner som jag fick stoppa in ansiktet i. Sen fick jag se mitt lilla, okej ganska så stora face, i massa olika ljus som visat på olika saker/problem i huden. Jag tänker inte roa er med att visa upp dessa bilder men på en bild kunde man se hur huden såg ut under, dvs hudens orenheten. Lång historia kort: Min hud var oren. Mycket oren. Mot detta fanns bara en sak att göra: En kemisk peeling. DUN-DUN-DUUUUN!!

Nu handlar ju inte detta om denna helt underbara men sjukt svidande behandling. Utan om kräm. Grejen är den att precis som jag fick se på bilderna så är det den undre huden som behöver behandlas. Molekylerna i en hudkräm är alldeles för stora för att kunna tränga ned i huden. Jag fick order om att bara använda pads med salicylsyra efter att ha tvättat mig och thats it. Men, men, men, stammade jag, rynkor då? Jag vill ju inte bara hålla min hy ren utan också förebygga åldrandet av den. Jag fick samma svar där. Krämen gör inget för att förebygga utan hjälper bara yttorrhet för stunden. Det bästa sättet att förebygga rynkor är att hålla huden, på riktigt ren, genom använda syror som kan gå ned på djupet. Ska bli spännande att se vad för resultat jag får av detta nya hudvårds experiment.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..