Intervju Josefin Dahlberg

Hur är det att vara Josefin Dahlberg för en dag? Well, i asked. Så här kommer ett brev med massa frågor till Jossan. Får man kalla henne det om man inte känner henne? Opps.

Om jag hade fått följa med dig en måndag på jobbet hur hade vår dag sett ut?
Varje måndag börjar med att jag och min Modette-redaktion sätter upp en plan för veckan, vika artiklar ska vi skriva, vilka pressvisningar ska vi besöka mm. Efter det går vi igenom förra veckan. Vad gick bra, vad gick mindre bra och hur kan vi göra ännu bättre. Efter det har jag säkert 2-3 möten med mediebyråer eller varumärken vi samarbetar med. På eftermiddagen fotar jag dagens outfit, bloggar, skriver en artikel och försöker hinna med mejlen så mycket jag kan under dagen.

Vilka råd hade du gett mig när jag senare under dagen frågat vilka dina största tips är för att komma in i mode industrin? Vilken väg gick du?
Jag läste journalistik och multimedia, skaffade mig bra praktikplatser, knöt kontakter och såg till att jag syntes mycket. Jag jobbade mycket med min blogg och Instagram och såg till att hela tiden ha koll på vad som händer i branschen och hörde av mig till folk för att få nya kontakter och skapa nya möjligheter.

 När vi nu ändå fått chansen att prata lite är jag också nyfiken på att fråga hur du motiverar dig själv i vardagen? Vart får du drivet att utöver ditt chefredaktörs jobb även driva blogg?
Jag har mycket energi, jag inspireras av mycket och har ständigt många idéer på lager. Jag önskar jag hade mer tid så jag hann med ännu mer. Jag försöker se livet positivt, ta vara på chanser, se till att få saker gjorda och göra grejer jag mår bra av.

Arbetsdagen är slut och det är dags för mig att tacka för att jag fått vara med dig en dag på jobbet. Hur fortsätter den ideala eftermiddagen/kvällen för dig? Har du något knep för att komma ner i varv?
Jag brukar ta med mig jobbet hem, jag sitter ofta vid datorn på kvällarna vilket inte är superbra men krävs i mitt jobb som chefredaktör, bloggare, podcastre mm.. MEN jag är duktig på att träffa kompisar, äta mysiga middagar och helt koppla bort jobbet. Och en timme innan jag ska sova ser jag alltid till att inte kolla datorn eller telefonen för att släppa allt som har med jobbet att göra och verkligen bara koppla av. Vilket är väldigt viktigt för mig. Jag sover alltid utan musik eller tvn på utan hara bara mörkt och tyst för att låta hjärnan vila.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..