Oscarsgalan är tydligen inte girlpower

Det är måndag igen och det är dags att runda upp några av dom saker jag hittade på internet som fick mig att reagera, kära ned mig, bli irriterad, skratta, tänka oj oj oj osv.

På tal om saker att irritera sig på, inte för att sprida ett negativt ljus på denna härliga fösta dagen på sista veckan i februari, så läste jag en intressant text som handlade om att knappt tre filmer av dom nio som är nominerade till årets film på Oscarsgalan klarar Bechdeltestet. Bechdeltestet består av två kriterier som avgör feministisk en film är. Kriterierna är att 1. Det ska finnas två namngivna kvinnokaraktärer som ska prata med varandra 2. Dom ska prata om något annat än män. Man. Blir. Bara. Så. Trött. Läs mer om detta här

Men någon som däremot har väldigt mycket girlpower: Loreen. Ända gången man vill vara diktator är när man vill att hela svenska folket ska rösta på denna fantastiska konstnär.

Ännu mer girlpower ska det bli för att kompensera för avsaknaden under nattens Oscarsgala. Jag har hittat en ny serie att bingewatcha på Netflix: How to get away with murder. Oj oj oj, vad bra det är! Serien handlar om advokaten Annalise Keating, som undervisar på ett universitet där hon väljer ut fem studenter som får jobba extra på hennes advokatbyrå. Sen löser dom en massa saker samtidigt som man ser flashforwards till när något riktigt dåligt händer för studenterna. Bara titta!

Med detta superba tips önskar jag er en glad måndag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..