Den blå boan

Nytt möte för serieklubben där vi diskuterar eller jag kommenterar sex and the city öppnas här med nu. Avsnitt nummer fem på den första säsongen hamnar nu under förstoringsglas när jag med kaffe och rosa siden byxor sätter mig i soffan och tycker på play.

Sammanfattningsvis finns det mycket att ta med sig från detta avsnitt. Som chocken över att se en blå boa som halsduk, buren en casual dag på stan. Chocken man som tittare upplever då är svår att hämta sig ifrån. Du kanske distraheras av bakgrunden jag lagt bakom den blå boan men ibland är linjen mellan härligt retromönster och förj*vligt mycket tunn.

Tillbaka till början av avsnitt nummer fem också kallat The Power of Female Sex.

 1. Det finns en slutsats att dra att solglasögon måste vara det ”plagg” som tydligast indikerar vilket år man befinner sig i.
 2. Vinka till det.
 3. Vem hade inte tagit emot Dolce, Dolce, Dolce
 4. Jag har ett svagt minne av att damerna (är det ett nedvärderande ord för kvinnor över 30?) i Desperate Housewives (en andra parantes som måste in här är: är inte desperate housewives en klassiker ändå?) också spelade lite vänskaplig poker. Vad är det med amerikanska serier dominerade av kvinnor och poker?
 5. Var det en skoövergång a la 90-tal? *Spolar tillbaka och tittar* Ja, scenen över går till nästa scen i formen av en sko. Imponerande.
 6. To hug or not to hug you date. Det är frågan.
 7. En flygande Carrie. En till mycket spektakulär 90-tals effekt.
 8. En Carrie i en blå boa. Tycker inte det finns så mycket att tillägga här.
 9. ”I’ll call you” utan att ha ditt nummer är lika med Bon Voyage het fransk date.
 10. The C-word.
 11. Charlottes avsky för the C-word.
 12. Jag hade velat avsluta punkt tolv utan att blanda engelska och svenska för att skapa lite omväxling för läsare, men det finns bara ett naturligt sätt att avsluta detta inlägg på. The power of the tampong. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..