Saker att göra när man känner sig nere

Ibland är inte livet speciellt lätt, som när man sitter framför datorn och förgäves försöker komma på ett bra inlägg att skriva. Skämt åsido(vet inte varför jag skriver så, det var ju inte ens kul). I alla fall ibland mår man skit. Piss. Bajsdåligt. Oavsett varför du ibland inte mår bra och oavsett om vi mår dåligt pga olika saker så kanske några av de saker jag tar till även hjälper dig.

Jag tror att alla har vissa saker som dom gör när dom bara vill koppla bort. För mig är det oftast att titta på något, som ett avsnitt av en serie. Det kan ju låta konstigt att ett avsnitt girls kan få mig att må bättre men lyssna bara först nu. Det är inte serien i sig som får mig att må bättre, hur bra, rolig eller spännande den än må vara, utan det faktum att jag 100% fokuserar på något annat. Någon annan. Jag hoppar in i en annan värld som inte är min egen och det är så SKÖNT.

Frisk luft. Jag vet att jag låter som din 89-åriga farmor när jag säger att frisk luft gör dig gott och den kanske är en oldie men den fungerar. Jag vet inte hur många gånger jag har gått mig till ett bättre mående. Det är något väldigt mindfullness-it med att känna naturen runt om kring sig. Det är också ett bra sätt att stiga ut från din egen bubbla och se livet utifrån.

Min viktigaste sak är kanske väldigt uppenbar men ändå viktig att ta upp gång på gång. Och det är att PRATA. Prata med någon om hur du känner. Ibland är det ända som krävs för att allt inte ska kännas lika tungt att säga det högt. Prata med din mamma, din vän eller din egen spegelbild om så krävs.

Sen vill jag också bara passa på att även quota Jessie J och sjunga ”it’s okay not to be okay”. Det är faktiskt okej att inte må bra. Och hur du en tar dig igenom din jobbiga dag, var inte för hård mot dig själv. Ställ inte för höga krav. Idag mår du ju faktiskt inte så bra.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..