Fördelar med att ta ett varmt bad

Det är snart påsk. Ledighet. Det är fortfarande inte tillräckligt varm för att kunna bada ute så badkaret får fungera som substitut.  Nu kanske ni tror att jag inte har någon anledning vad jag pratar om eftersom jag just nu i min lilla lägenhet inte har ett badkar men icke. Jag kan lova er att jag besitter stor kompetens när det kommer till att bada. Jag skulle till och med gå så långt att titulera mig som en mästerbadare.

B-b-b-blodcirkulationeeeeeeeeeeen. Att låta hela kroppen marineras(vilket äckligt ord) är bra för kroppens blodcirkulation. Är vattnet riktigt varmt ökar hjärtkapaciteten och kroppen börjar jobba hårdare. Det betyder alltså = som ett lätt träningspass.

S-s-s-sömneeeeeeen. När man badar slappnar kroppens muskler av och du får lättare att koppla av efter en stressig dag. Ett bad innan du ska sova är därav att rekommendera. Speaking of muskelavslappning:

H-h-h-huvudväääääääärk. Eftersom det varma vattnet får musklerna att slappna av är det ett smart drag att ta ett bad om man lider av huvudvärk. Avslappningen gör att trycket i blodkärlen i huvudet avtar och värken lättar. Pust.

H-h-h-hudeeeeeen. Vi behöver inte kronångla till det, eller hur? Att bada gör att huden blir mjukare. Vattnet bidrar till att huden upplevs som mer återfuktad. Halleluja!

Nu tycker jag att alla som har möjligheten ska fira skärtorsdagen med ett härligt bad!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..