Bästa solskydden att ha under sminket

Som en person som har en näst intill ohälsosam kärlek till hudvård skäms jag över att säga att när det kommer till SPF har jag inte alltid varit duktig. Har jag en sminkfri dag slarvar jag aldrig med att skydda min hud mot solen men ibland, speciellt när man vill vara extra fin, kan lagret kladdig solskyddsfaktor kännas obehaglig under sminket. Så jag took it upon myself att leta i djungeln av spf och hitta krämerna som fungerar utmärkt under foundation, puder och rouge.

I mitt badrumsskåp har jag i skrivande stund tre stycken olika spf krämer som fungerar sååååå bra under sminket. Varför har jag tre undrar du? *Tittar under lugg*
– Jag vill inte prata om det….

I alla fall, dom tre är: Vichy Ideal Soleil Mattifying SPF, Clarins UV Plus Day Screen High Protection och Eucerin Sun Fluid Face. Jag skulle vilja påstå att Eucirins SPF är en billigare variant på Clarins lite dyrare solskyddsfaktor. Båda produkterna har samma tunna konsistens dock sjunker Clarins SPF snabbare in i huden. Men har du några minuter extra tålamod och vill ha ett billigare alternativ är Euciris minst lika bra. Vichys variant är betydligt tjockare och känns mer på huden MEN det är osynlig under sminket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..