Konsten att packa en resväska snabbt och smidigt!

Ready, set, PACKA!

Jag vet att jag inte är världens mest resiga person (LÄS HÄR) men för att göra en resa så bra som möjligt har jag utvecklat en resestrategi. För packning. Så att jag kan snabbt och smidigt packa min resväska utan att det blir en för big deal och gör mina resnerver värre. Här är packstrategin som kan liknas vid ett mästervärk.

Listan! Kvinnan bakom den här datorn är en listoman. Jag älskar helt enkelt listor. Finns det något bättre än att skriva upp vad man ska göra (jag menar organiseradperson) och sen dra ett streck över det när man är klar? Det kan vara så att det ur en vetenskaplig synpunkt inte kan finnas något mer tillfredsställande. Så get the list in your life även när du ska resa. Skaffa en packlista helt enkelt. Gör en grund lista på word och beroende vart du ska (varmt eller kallt) kan du lägga till fler saker att packa. Det extra smarta med packlistan är att du även kan använda den när du ska hem från din resa för att se till att du fått med dig allt. TIPS: Det finns massa bra packlist-appar som exempelvis Packpoint att använda!

Föööör packa! Du vet alla dom där mini produkterna du får som prov när du shoppat eller den där gåvan du fick när du spenderade mer än 500kr på Elizabeth Arden produkter på Kicks. Alla dom travel produkterna, förvara dom på ett och samma ställe. Förslagsvis i en liten necessär. Sen när du ska packa är det bara att slänga ned necessären i väskan. Reser du ofta kan du ha en helt färdig necessär med alla dina skönhetsprodukter och inte bara minisar. Nu kan du packa snabbare än vad det tog mig att skriva den här meningen.

Packa lätt! Att ta med sig hela garderoben på resan tar alldeles för mycket tid och plats. Ta istället med dig mindre kläder. Lyssna på mig, jag är en underpacker men jag klarar mig oftast bra ändå! Ha samma outfit ett par dagar för vet du vad: ingen känner dig eller har sätt dig innan ändå när du reser. Ett annat protip är att ta med över och underdelar som passar med varandra så att du får ut många outfits med lite kläder.

Använd resväskan smart! Jag ska erkänna att när jag kommer till detta steg är jag oftast för lat för att göra det rätt och då får jag sota för det sen (läs: skrynkliga kläder!). Packa resväskan rätt så att du slipper hålla på och lägga tid på tråkiga saker som att stryka när du väll är på din resedestination. Alla tunga saker ska vara längst ned i väskan närmast hjulen. Och fluffet högst upp. Ett tips är att rulla saker som lätt blir skrynkligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..