Jag pitchar tv-serier du måste se!

Jag har sett mycket TV-serier. Det kanske finns vissa som skulle uppfatta antalet serier som ohälsosamt men jag skulle vilja hävda att det inte finns något mysigare och mer avslappnande än att se ett avsnitt av en härlig serie sådär när det börjar bli kväll. (Åhh, jag spyr på mig själv över uttrycket när det börjar bli kväll.) I alla fall, när jag och min syster var ute på promenad för ett par dagar sedan föll ansvaret på mig att få henne sugen på en ny serie att se under sommaren. Så jag försökte pitcha in några av dom bästa sommarserierna. Detta är ett återskapande av den scenen.

(OBS: Utan inbördes ordning)

Nr 1. The handmaidens tale.
Feminism! Det som gör den här serien så bra är att den är som en helt sjuk dystopi som ändå på något sätt känns rimlig. Och med rimlig menar jag att världen inte känns jättelångt borta. Samtidigt som den är det! Den handlar om att det är problem med barnafödsel så alla kvinnor som kan föda barn blir typ tillfångatagna och tvingade att föda barn för rika familjer. Efter första avsnittet tänker man wow, det här är så bra. Men sen är den ganska så långsam ett par avsnitt innan den drar igång med action igen. Så sluta inte titta!

Nr 2. Big Little Lies.
Detta känns som den somrigaste av alla serier på denna lista mycket på grund av vädret (sol<3) Det är vardagsrealism uppskruvat till tusen. Den handlar om framförallt tre kvinnor och deras liv. Först bara på ytan men sedan förstår man att det finns väldigt mycket som man inte kunnat ana vid första anblicken. Sen som grädde på moset är det även ett mord inkastat som du ska lista ut. Detta känns spontant som en serie som passar alla och många olika åldrar. Jag såg den med mamma (blir du avundsjuk nu söstra mi?)

Nr 3. Twin Peaks.
Nu pratar jag om original säsongerna från 1990. Det har nämligen kommit en ny säsong av serien 25år senare som är ganska så mycket mer skruvad. I alla fall, twin peaks är en sån där mysig serie. Den är långsam, rolig, spännande och lite gammal. Även här handlar det om ett mord och att lista ut vem det är som begått det. Men det bästa med Twin peaks är karaktärerna. Det finns bland annat en kvinna som heter The log lady. Hon går omkring med en stock hela tiden och får meddelanden genom stocken. Förstår du?

Nr 4. Peaky Blinders.
Visst älskar du serier som utspelar sig i en annan tid? För det gör Peaky. Serien handlar om ett gäng under tidigt 20-tal. Och om vad dom gör under dagarna. Om hur dom är maffia bossar över olika krogar och så. Om vilka dom blir kära i (bra romans utlovas), Om vilka dom kan lita på. Det här en serie du ska duka fram med kvällsmat (alltså te och macka) framför. Jag vet inte varför alla historiska serier skapar den viben med så är det i alla fall. 20-tal. Maffia. Kärlek. Kan det bli bättre?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..