Alla filmmontage du någonsin behöver se!

Som OBS inte är träningsscenen ur Rockey 3.

Filmmontage: Många ihopklippta scener som visar ett tidsförlopp ackompanjerade av  klassiska anthems. Finns det något bättre? Jag menar, det är Fredag, semestertider, soligt någonstans i sverige förhoppningsvis: NJUT av lite härliga montage scener. Och försök att ignorerar att du nyss varit utsatt för inte ett utan två kolontecken.

Djävulen bär prada – Jag vet inte hur många gånger jag sett om Djävulen bär prada bara för att få se montaget i början av filmen på hur alla gör sig i ordning. Kombinationen av suddenly i see och glamouren (minus Andrea som vi älskar trots sin mindre glamorösa början) blev nästan för mycket för 14 -åriga Moa.

Dirty Dancing – Ofta när Dirty dancing kommer på tal (låt oss vara ärliga oftast är det jag som tar upp det) har jag den sista tiden mötts av suckar. Börjar inte den bli lite uttjatad nu, är kommentaren jag bemöts av. Vet du vad jag säger till alla er Dirty Dancing svikare? Kolla in när Patrick Swayze lär Baby att dansa! Det fick dig att tystna va? Tänkte väll det.

Pretty Women – En sådan KLASSIKER. Jag hade liknande känslor för nedanstående montage som jag hade för Djävulen bär prada. Fascination. Det gör också något med än som människa när man får se shoppingscener.

Clueless – Inget säger klassisk montage som en makeover. I clueless varar den tyvärr inte mer än någon minut. Men det är en minut av ren njutning nonetheless. PS. Är det inte väldigt tillfredsställande att se hur den röda färgen lämnar håret precis ibörjan? Inte? Bara jag. Okej.

Lejonkungen – Jag ska erkänna en sak. Jag kan inte se lejonkungen utan att gråta. Det är något med tecknade djur som bara blir för mycket för mina känslor. Men i kärleksmontaget nedan är det i alla fall glada tårar tillskillnad från när Scar puttar ner Mufasa.

Legally blonde – Det är inte alla gånger som ett montage i en film också kan användas som intagningsvideo för Harvard. Jag är så glad över att ha formulerat en sådan smart mening <3Mar

Marie Antoniette – Ja. Det är färgglatt, lyxigt och I want candy spelas i bakgrunden när Kristen Dunst provar hattar MEN titta inte om du är hungrig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..