Designer second-hand: Det bästa ställena att handla på!

Alla är olika! För mig kan en exklusiv väska ge den där lilla extra baaaaaaam känslan men någon annan kanske mycket hellre lägger pengarna på något annat. Each to their own! Det är i alla fall viktigt för mig att få fram att jag inte går runt och tycker det är ingen big deal att köpa en väska för flera tusen kronor. Men jag drömde i alla fall om att äga en Chanelväska när jag var yngre. Förmodligen kan man utifrån det analysera hela mitt psyke. Kanske skulle någon säga att det är mitt sätt att göra rebell mot mina friluftsföräldrar? Kanske skulle någon annan säga att jag tittat för mycket på Sex and the City i för ung ålder. I alla fall, sommaren efter jag gått ut gymnasiet sparade jag alla mina jobbpengar från sommarjobbet och när kompisar åkte tre månader till Thailand (vilket ni vet inte är min grej) köpte jag istället en pre used chanelväska från 1996.

Dom designerväskorna jag har, har jag alla inhandlat second hand på nätet. Jag vet själv att det kan vara svårt att veta vilka sidor man kan använda. Därför kommer här en lista på dom sidor jag använt och tycker är bra!

Affordable Luxury – Skandinavien största second hand butik på nätet som främst säljer väskor men även accessoarer och lite kläder. Finns även som en fysisk butik i Sturegallerian i Stockholm vilket alltid känns extra bra att veta när man handlar dyra saker på nätet. På varje produkt är det tydligt markerat vad som kommer med exempelvis om det finns dustbag och autencitets kort. Mycket bra kundservice över mail, telefon och på instagram! Besök hemsidan här!

Thebrownpaperbag – Har ett stort urval av Chanel, LV och Hermes väskor. När du handlar här får du också en livstids äkthets garanti samt en 14dagars retur möjlighet. Att ha möjligheten att beställa hem och prova och sen bestämma sig om man ska köpa eller inte är ganska ovanligt i second hand-världen. Ett stort PLUS för det! Även jättebra kundservice och snabb leverans! (Har sitt showroom i Köpenhamn) Besök sidan här!

Vestiaire Collectiv – På den här sidan blir du medlem för att sedan ha möjlighet att båda handla och sälja. Sedan finns ett team bakom sidan som granskar alla varor som ska säljas. En mycket känd sida vilket gör att den känns säker att handla ifrån. Här finns nog det största utbudet av designer second hand på hela nätet (oj oj oj vilken hög nivå det är på källkritiken idag!) Besök sidan här!

Blocket – Blocket är den enda sidan på denna lista där varorna inte utomstående granskas för äkthet. Men ofta säljs varor med kvitto och äkthetsbevis etc. men lite mer riskfyllt är det! Jag skulle inte köpa dyra väskor eller så här kanske men ett par skor eller ett par solglasögon till fyndpris är inte helt fel. Ett tips är att träffa personen som man ska köpa av och göra affären face to face så att du inte blir lurad! Jag har bara bra erfarenheter av blocket men man vet ju självklart aldrig! Besök sidan här!

PS. Halvätna frukter, halv använda väskor: Ser ni vad jag gjorde där?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..