Frankonline testar ögonskuggspaletter!

Som ni märker så är jag ett stort fan av kalla, svarta sotningar när det kommer till ögonskugga…. INTE! Smokey eyes i all ära men till vardags är jag mer en koppar-varm-nästan-orange-ögonskuggs kind of gal. Därför är det också den typen av ögonskuggspaletter som jag idag testar. Eftersom det är den enda typen som jag äger. Dags att börja swatch-a skuggor!

Gold eyes palette, ca 1000kr, Armani – Ja vet, priser är så att man nästan ramlar av stolen och jag ska erkänna att detta var en present jag fick i samband med ett jobb. Även för en person som gärna köper lyxskönhet så är detta pris lite väl saftigt. Men, vad som inte syns på bilden är att den även kommer med ett lager under skuggorna som innehåller både concealer och puder. Ett bra allt i ett kit! Det absolut bästa med den här paletten är de matta skuggorna. Jag tycker ofta att matta skuggor kan bli lite svaga i färgen när man applicerar dom men här snackar vi matta PIGMENTERADE skuggor. Sen är jag ju också en sucker för snygga förpackningar och detta är den absolut snyggaste ögonskuggspaletten jag äger.

Naked 2 Palette, 505kr, Urban Decay – Finns det någon ögonskuggspalett som är med upp hypad än Urban Decays? Man hade kunnat tycka att det därför hade varit kul att gå emot strömmen och säga att: nja, den är väll helt okej men inte mer. Fast det går inte! Jag kan inte prata om dom andra naked paletterna eftersom jag inte provat dom men nummer två är sjukt bra. I denna palett hittar jag mina mest använda skuggor och det är paletten som jag utan tvekan använt absolut mest av alla mina skuggor och paletter. Här får du varma, pigmenterade, länge sittande skuggor! Älskar du koppar? Då kommer skuggan med samma namn i paletten bli din nya bästis!

Eye Shadow Pro Palette Refill Pan, 125kr/st, MAC – Okej, det är lite svårt att diskutera MAC ögonskuggor eftersom min erfarenhet är att dom är väldigt olika i kvalitet och pigmentering beroende på vilken du köper. Personligen har det varit en väldigt hit and miss situation för mig. MEN, man känner sig aldrig proffsigare med sminkpenseln som när man använder sin egenkomponerade palett. Om du inte vet hur det går till så kan du alltså köpa en tom palett som du sedan kan fylla med separat köpta skuggor. Roligt plus att du verkligen kan få dom färgerna du vill! För ofta är det väll så att man i en palett i alla fall har några färger som man aldrig riktigt använder!

Mixology, ca 300kr, Sephora – Är du ny när det kommer till ögonskugga? Titta hit! Här får du 18 bra skuggor till ett rimligt pris! Smart är också att dom är uppdelade tre och tre för att du lätt ska se vilka skuggor som passar bra ihop. Självklart behöver man inte följa dom reglerna och kan mixa och matcha som man vill men känner man sig lite osäker är detta ett snabbt sätt att lära sig kombinera ihop bra looks. Ett annat plus är du får med en sminkborste som faktiskt är riktigt bra! Igen, perfekt för dig som vill börja använda ögonskuggor!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..