Allt du någonsin behöver veta om fotvård!

fötter-1024x683
Nej, jag kan inte säga att jag någonsin trodde att jag skulle sitta här inför vem som helt som vill lyssna och prata fötter. Men så blir ju inte livet heller alltid som man tänkt sig. Mitt liv just nu är här tillsammans med ett inlägg som bara kommer handla om fotvård.

Hur tar man då hand om sina fötter?

Ett bra ställe att börja på är med ett fotbad. Du behöver inte gå till någon salong och betala dyra pengar för att bada fötterna utan kan lätt få samma spakänsla hemma. Fyll en balja med varmt vatten och häll i fotsalt (Don’t you forget about that fotsalt). Saltet hjälper dina fötter att bli av med fothårdnade. Ja, jag vet. Det här med fothårdnader är inte världens roligaste ämne att prata om men it got to be done! Låt fötterna sitta i fotbadet i minst 20 minuter!

Och där är alltså nu, efter ett varmt fotbad, som det är dags att ta fram fotfilen. Igen, om du som jag inte är jätte förtjust i tanken på att hålla på med fötter så är det ändå bara att göra det. Fila hälar och trampdynor samt andra ställen på foten som fått förhårdnader. Mysigt!

Nu till något i min mening lite trevligare: krämen. Det känns alltid mer tryggt när man får lov att plocka fram krämen. Skaffa en fotkräm så att du kan hålla fötterna mjuka året om. Du behöver inte spenda en förmögenhet för att få tag på en bra kräm till fötterna. Den gamla klassikern Helosan är inte att underskatta. Den innehåller framförallt mjölksyra som har en återfuktande och lukt-hindande effekt.

Men nu ska alla som verkligen vill behandla sina fötter lyssna lite extra noga! Den absolutaste bästa behandlingen för fötterna är att lägga en fotmask (ja, thats a thing). Testa tillexempel den populära masken från baby foot. Masken är som två stycken sockor som du tar på dig och har på fötterna i ungefär en timme. Se till att tvätta fötterna efter att du tagit bort fotmasken. Sen kommer det bästa/värsta (den mest skräckblandande förtjusningen du någonsin kommer uppleva)! Fötterna kommer nämligen att börja peela bort döda hudceller. En process som ungefär tar en vecka. Efter den mycket starka upplevelsen kommer dina fötter vara mjukare och frächaren än någonsin innan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..