Milk cleansers: Din nya rengöring?

mjölkrengöring1-1024x683
Då var det dags att prata mjölk igen. Och den här gången är det inte actual mjölk vi snackar utan en mjölk i rengöringsform: Milk clenasers!

Vad är då en milk cleanser? Svar: en av dom mest skonsamma rengöringarna du kan använda. Man kan säga att en mjölkrengöring är som en kombination av en rengöringsolja och en vanlig vattenbaserad rengöring. Fördelen med en milk cleanser är att den inte kommer torka ut din hy eftersom den är mycket mild. Ett perfekt alternativ för dig med torr eller känslig hy. Speciellt nu när det börjar bli lite kallare ute och din hy naturligt kan bli torrare.

Vad gör då en milk cleanser? Tar bort orenheter och rengör huden men fungerar även som en effektiv sminkborttagning.

Nu när vi alla har koll på vad det är vi faktiskt pratar om kan vi hoppa över det det lite roligare: produkterna (klappar lätt obehagligt med händerna!)

Här är mina bästa alternativ i kategorin milk cleansers!

Cleansing milk, 219kr, Clarins – Visst känns det tryckt när Clarins kommer in i bilden. Man kan alltid lita på ett väletablerat franskt märke (eller?!?!) Här har vi en rengöring baserad på naturliga ingredienser som bland annat johannesört och sötmandel extrakt som båda har mjukgörande effekter. Är det bara jag som tycker att örtdoften gör att man känner sig förflyttad till en fransk lantgård? Okej, bara jag? Jag förstår! I alla fall, fungerar utmärkt för att både tar bort smink samt att rengöra ansiktet. Win-win!!

Anti-Redness Cleansing Milk, 189kr, Avéne – Vi måste bara prata om denna rengöringsmjölk från Avéne! Detta är nämligen en rengöring som hjälper till att förebygga samt behandla röd hy eller hy med synliga blodkärl. Ett perfekt alternativ om du  har en naturligt rödblommig eller väldigt känslig hy. Men den fungerar också om din hy tillfälligt blivit lite rödare efter för många semestertimmar i solen eller efter det kyligare väder omslaget. Ahhh, den här är bara så bra!! Testa! Testa!

Intensive Moisture Cleansing Milk, 65kr, L300 – Alla som älskar budget räcker upp en hand? Och det här är ingen vanlig budget, det här är en helt parfymfri och doftfri budget. Man känner inte alltid för att rengöra ansiktet med vad som känns som en parfymflaska speciellt inte om man är lite extra känslig för lukter, så med denna kan du inte gå fel. Du bara masserar in rengöringsmjölken i ansiktet, sköljer med vatten och sen vips är du klar! Nu kanske du undrar om detta bara gäller just den här varianten? Svar nej, men jag glömde säga det innan så jag nämner det nu!

Skin Perfusion milk cleanser, 289kr, Filorga – Sist men inte minst har vi en rengöringsmjölk som är anpassad till i princip alla hudtyper. Den innehåller bland annat hyaluronsyra som hjälper till att återställa hudens naturliga fuktbalans. Även denna minskar eventuell rodnad i huden. Ett perfekt alternativ inför hösten då huden kan bli torrare och riskerar att bli röd. Jag menar, är det bara jag som just nu kan förnimma känslan av den kyliga vinden som river i ansiktet! Det är dags att börja förbereda sig för winter is coming.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..