Frankonline testar lermasker!

lermask-1024x683
Man skulle ju kunna tro att jag inte är på speciellt bra humör på bilden ovan eller att jag gjort en grej av att inte le på bilder. Men så är det icke. Lermasken i ansiktet gör det helt enkelt omöjligt för mig att röra ansiktet. Och DÄR, är övergången jag nu använder mig av för att säga att vi idag ska testa lermasker.

Och nej, det är inte vanlig lera från trädgården som är i maskerna. Det är främst två olika typer av leror som används i maskerna:bentonit och kaolin. Båda har bra effekt för fet hy då de absorberar olja och kan dra ihop porerna. Men nu orkar vi väll inte diskutera alla tekniska detaljer längre. Visst vill vi hellre testa några lermasker istället? Thought so!

Silkmud, 99kr, Starskin – Vem säger att man inte kan kombinera en gammal hederlig lermask med ett nyare fenomen: Sheet masken. Ja vet att jag pratat om denna mask tidigare men jag kunde inte göra en frankonline testar lermasker utan att nämna denna. En anledning till att jag ibland väljer bort att göra en lermask är kladdet. Det slipper du här. Masken ligger paketerad i plast och det går nästan att applicera den utan att få minsta lilla lera på händerna. (NÄSTAN) Huden känns ren och mjuk efteråt. En bra ansiktsmask i väldigt bra förpackning.

Purifying mask, 549kr, Codage – Oj, oj, oj… Nu snackar vi riktigt bra lera. När jag känner att min hy behöver en rejäl rengöring är detta mitt första val. Detta är en av dom ovanliga maskerna som du faktiskt ser skillnad på din hy direkt efter att du sköljt av den. Förutom att behandla orenheten upplevde jag att till och med mitt 21-åriga ansikte får ett lätt lyft. Allt blir lite mer fast. Masken innehåller både vit lera och bambupulver som absorberar överskotts talg och på så vis behandlar hy benägen för finnar. Jag vet att den är dyr men har du problem med finnar så är detta masken jag absolut skulle rekommendera. Plus, den är väldigt dryg och räcker läge.

Supermud Clearing Treatment, 465kr, Glamglow – Första gången jag använde denna ansiktsmask höll jag på att få en chock. Jag applicerade den, kände den klassiska stickande känslan i ansiktet, lämnade badrummet och gjorde annat medan jag väntade på att den skulle torka. När jag kom tillbaka till spegeln kom chocken. Masken går på något sätt ner i porerna så du blir helt prickig i ansiktet. Det blev en sådan där gud va äckligt men ändå ganska härligt känsla (ja, samma känsla man har när man klämmer en finne.) Effekten då? Jo, den är väldigt bra för oren hy. Den är nästan en exakt kopia på masken över men jag måste ändå säga att jag tycker att Codage variant är bättre.

Moor Mud Masque, 409kr, Kerstin Florian – När jag var på en ansiktsbehandling för ganska så länge sedan blev jag rekommenderad denna lite annorlunda lermask från Kerstin F(nä, det är ingen erkänt smeknamn men smeknamn är lite av min grej så jag gör ett tapper försök). Denna mask ska du nämligen inte låta torka utan du sprayar den med exempelvis ett ansiktsvatten då och då under verkningstiden. Detta är mer en lermask för lyster. Har du inte direkt problem med finnar och orenheten men känner att din hy är lite trött efter sommaren? Då är denna det perfekta valet. Masken har även en lätt exfolierande effekt vilket är bra för att bli av med alla trötta döda hudceller.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..