Hur påverkar kyla din hy?!

winterskin-1024x683
Även om du inte är speciellt sugen på att uppmärksamma att det blir kallare ute kan vi väll i alla fall ta en stund tillsammans och bara uppskatta att jag valde rosa glitter som bakrund till bilderna <3

Hur kul det än är att prata om specifika produkter som är bra att använda när vädret blir kallare (and trust me vi kommer prata om det) så kan det först vara bra att faktiskt förstå vad som händer med huden när vädret slår över och blir kallare. Och ännu mer viktigt, vad man generellt kan göra för att skydda huden mot detta. Vi pratar ju så mycket om till exempel vikten av SPF på sommaren (hela året<3) men finns det en SPF produkt som skyddar på liknande sätt på höst och vinter halvåret? Fast som inte är en SPF. Ni fattar vad jag försöker säga va? Inte? Okej 🙁

Vad händer då med huden när vädret blir kallare? Jo, kylan tar bort mycket av dom naturliga oljorna som finns i huden vilket kan leda till att huden blir torrare samt att den lättare blir irriterad. Problem med till exempel ekesm uppstår därför lättare under dom kallare månaderna.

Hur tar man då hand om sin hy när det blir kallare ute?

Höj inte temperaturen! Jag vet att det kan kännas lockande att tvätta ansiktet med riktigt varmt vatten eller duscha varmt när det är kallt ute men try to resist the force! Varmt vatten torkar nämligen ut huden ännu mer! Vill du veta hur du ska tvätta ansiktet på bästa sätt? Läs här!

Hudkrämen får nu två syften! Många upplever att huden blir torrare under hösten och vintern. Bästa sättet att tackla det problemet är att köra på en kräm eller olja som är lite tyngre än den du hade på sommaren. Tänk också på att krämen inte bara nu ska behandla din torra hy utan också fungera som en barriär mot yttre faktorer så som kall vind. Återfukta, Återfukta och igen Återfukta!

Exfoliera! Kanske tänker du att om huden blir torrare bör jag kanske inte exfoliera den! Men nej, så är det inte! Istället kan det bli ännu viktigare att att regelbundet använda en exfoliering. Detta då du vill bli av med den torra huden som ligger ytterst för ett härligare glow samt för att motverka att döda hudceller täpper till porerna och ytterligare irriterar huden! Sen finns det olika typer av exfolieringar där vissa kan ha en mer uttorkande effekt. Med dessa kommer vi prata mer om i ett senare inlägg… Kanske var det en hint om nästa inlägg i ↓↓↓↓↓↓

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..