En nybörjares guide till hudvård: Rengöring

cleansing1
Det är väldigt obehagligt att sitta här och skriva när en tjugotal mini-versioner av mig själv stirrar tillbaka. Men, men: Sakerna man gör för hudvård…

Glad måndag eller vilken annan veckodag du läser detta på. Jag tänker såhär: vi tar ner allas vårt favoritämne hudvård till basics nivå så att alla som skulle vilja känner att dom är med på tåget. Därav denna nya guide till hudvård. Woop Whoop! Vi kommer gå igenom allt från serum till ögonkräm men vi tar det från början och pratar därför idag om inget mindre en rengöring.

(snabbt PS. Jag är ingen hudvårdsterapeft bara en crazy nörd. All kunskap kommer från ohälsosamt många youtube videos och artiklar på ämnet)

Steg 1. Ta bort smink med en oljebaserad rengöring! Varför? Först och främst för att en olja är mild mot huden och effektivt kan ta bort smink utan att du behöver gnugga eller slita på ansiktet för mycket. En olja är också det enklaste och bästa sättet att ta bort oljebaset smuts på ansiktet så som solskyddsfaktor och smink. Fungerar även för vattenfastsmink. Du applicerar en rengöringsolja på torrt ansikte och masserar in produkten rejält. Sen blöter du händerna och tillför lite vatten så att oljan aktiveras. Först efter det kan du antingen torka bort produkten eller använda vatten för att ta bort.

Steg 2. Nu har du tagit bort ditt smink men du är inte klar än. Nu vill du använda en vattenbaserad rengöring för att få bort smuts, olja och annat som till exempel kan täppa till porerna. Enkelt sagt kan man säga att en vattenbaserad rengöring är en rengöring som löddrar. När du använder en vattenbaserad rengöring ska du alltid blöta ansiktet innan du applicerar produkten. Nu gör du rent ansiktet till skillnad från steg 1 så du bara tog bort alla produkter du tidigare haft på ansiktet.

Rengöringsvatten och makeup wipes då? Ja, dom är jättesmarta att ha hemma för dagar man inte riktigt orkar. Eller smarta att använda någongång på morgonen när man inte är så sugen på att spasha vatten i ansiktet meeeen en dubbelrengöring är ändå thebalm.com.

Vill du grotta ner dig ännu mer på just rengöring? Läs då den här!

LOADING..