Är skärmen dålig för huden?

Nämen hej, där sitter du bakom din skärm och surfar runt. Och här sitter jag på min sida av skärmen och stirrar stint på den för att inte stava alla ä-ord med ö. Men jag vill prata om en sak. Jag vet att detta kan vara en svår fråga att prata om. Men vi hud lovers måste våga ställa den: är det verkligen bra för huden att sitta framför en skräm? Kan huden, på samma sätt som ögonen kan blir torra efter för mycket skrämtid (ja, jag är en tant på 67år som använder ordet skärmtid) påverkas av ljuset, strålningen eller något annat konstigt data relaterat ord som jag inte kan. Eran number one google expert ska ta reda på detta.

ärskärmendligförhuden

*Googlar iväg och undrar om min hud kommer ta skada för att jag googlar om huden kan ta skada*

Lugn bara lugn! Det verkar som att vi kan pusta ut. Datorskärmarna och telefonerna nu för tiden är nämligen anpassade för att man ska kunna använda dom länge. Köper du en skärm idag är det en LED eller LCD skräm som inte skickar ut massa UV-vågor. Däremot äldre datorer, a la stationär dator från 90-talet, kan utsöndra UV-strålning (på samma sätt solen gör) som i stora mängder kan åldra huden.

Men innan vi nu på lätta fingrar knappar vidare på våra ofarliga nyare datorer: let’s prata mer om uv-strålar. Även om vi inte får en massa uv-strålar från våra skärmar längre så finns dom på massa andra ställen där vi jobbar. Ja vet att det är November och att det börjar bli mörkt vid tre MEN även om vi inte ser dom är solens strålar allt där ändå. Sneaky very sneaky…. Och dom tar sig framförallt in i kontorsfönstren en halv regning november tisdag. Så jag säger bara såhär: SPF. Ljuva, ljuva SPF. Varje dag. Året runt. Lovar ni mig?

Var nu hela detta inlägget bara ett sätt för mig att få lov att nämna SPF? Moahahahahaaaa. I’ll never tell <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..