Ingen mer torr hy denna vinter!

dry
Härligt med vinter ändå. Glögg, raggsockor och love actually. Men vintern är inte bara Hugh Grant som dansar till Jump for my love. Nope, det finns nackdelar med vintern också. Torr hy, *du du du duuuuuuu musik*. Min hy denna vinter har varit värre än den någonsin varit när det kommer till att vara torr. Eller så är det så att man bara glömmer hur torr den blir vintrarna emellan. Men, fear not, det finns en lösning. Eller flera. Här är mina bästa tips på hur slipper torr hy under vintern.

Nummer 1: Exfoliera. Det spelar ingen roll hur många produkter, oljor eller krämer man använder om huden har massa gammal torr hy kvar (ja vet, fräääääscht) Glöm därför inte att exfoliera fejan regelbundet så att du får tillbaka lite liv och glow till ansiktet.

Nummer 2: Olja. Gå lite tyngre på vintern och byt ut din vanliga kräm mot en olja. Oljan kommer ge dig en helt annan nivå av fuktboost som krämen inte kan. Tips: blanda några droppar olja i din foundation för att få mer glow till ett torrt ansikte. Alltså: olja for the win!!

Nummer 3: Blir du torr under dagen? Ha en facemist i väskan som du kan spraya på vid nödfall. Ger med ens en liten fuktboost till huden och får sminket att se mindre kakigt ut.

Nummer 4: Skippa matta läppstift om läpparna är torra. Matta läppstift är nämligen mycket mer uttorkande än vad vanliga stift är. Är dina läppar redan torra så finns det risk att torrheten syns ännu mer också om du kör på matt. Välj istället någon festlig glansig eller glittrig färg.

Nummer 5: Byt ut kroppskrämen mot ett body butter. Desto tjockare formula desto mer återfuktande. Oftast i alla fall. Därför kan du byta ut din vanliga body lotion mot någon som är lite tjockare i konsistensen.

Nummer 6: När huden blir torr kan den också bli extra känslig. Det kan därför vara smart att skippa väldigt parfymerade produkter eftersom dom kan irritera huden. Gå lite mer all-natural.

Har du inte alls problem med torr hy? Känner du att du läst detta i onödan nu? Till alla er med glansig hy där ute säger jag bara såhär: Hugh Grant som dansar till Jump for my love…

LOADING..