Beauty efter stjärntecken: Stenbocken

Ny series alert här på Frankonline. Jag tänkte att det kunde vara kul att ta beautyn till en helt ny nivå. En astrologisk nivå. Varje månads stjärntecken kommer(i sinom tid) få ett eget inlägg lastat med dom perfekta beautyprodukterna till just det tecknet. Nu när det är den tredje januari och vi befinner oss i Stenbockens tid blir det också det tecknet vi börjar med.

Vad kännetecknar stenbocken då? Nu är ju inte jag någon astrolog (SUPRISE!) så det är efter mycket avancerade googlingar jag kommit fram till att en klassik stenbock är ungefär såhär: Stenbocken älskar att prestera och satsa stort på karriären. När dom bestämmer sig för något så är det de som gäller. Inget blir gjort halvdant utan dom är ambitiösa i allt dom gör. Riktiga workin bees alltså.

Vilken/vilka beautyprodukter passar ihop med detta då?

Jag tänker att stenbocken spenderar mycket tid på jobbet och har egentligen inte så många minuter till övers när det kommer till beauty. Det ska gå snabbt men ska dölja att dom suttit uppe hela natten och jobbat på den där presentationen. Först behövs något som snabbt tar ner dom svullna ögonen. Varför inte testa Dermalogicas eye lift som med sin metall topp fungerar kylande mot huden. En annan allt i ett produkt som snabbt ger huden ett facelift efter en sen kväll är Clarins Beauty Flash balm. Har man en gång testat den byter man aldrig ut den. Det är svårt att sätta fingret på vad exakt den gör men den får alltid huden att se bättre och mer livfull ut. Dubblar även som en ansiktsmask.

Om man inte har så mycket tid på morgonen vill man ha en produkt som gör många saker. Maxfactors Faceinfinity fungerar som en allt i ett produkt. Det är en primer, foundation och consealer i ett. Den ser till att sminket sitter på plats hela dagen samtidigt som den jämnar ut hudtonen och gömmer små imperfections. Känner man sen som stenbock att man behöver lite extra va va voom under ögonen kan man alltid ta till YSL’s touche eclat. En highligter som hjälper till att ge ett piggare intryck.

LOADING..