En nybörjares guide till hudvård: Essence

Ett inlägg kommer lastat med allt du någonsin behöver veta om essence. Vad är det för något? Hur använder man det? Vad är det egentligen bra för? Så många frågor, så lite tid. Jag letar febrilt (läste du nyss världens tantigast ord frågar du dig själv. Ja det gjorde du!) efter något mer helst halv roligt att säga nu men får anse mig besegrad av denna måndag den 8 januari. Nej nu får vi rycka upp oss. Vi ska ju prata essence för guds skull. Livet har nu återigen mening <3

Essence, likt många av våra andra skönhetsfavoriter, kommer ifrån K-beautyn och deras 10-stegs-hudvårds-rutins-filosofi. Essencen är suspekt likt ett ansiktsvatten (toner) men låt dig inte luras. En essence är nämligen mer likt ett serum på det sättet att det innehåller en massa aktiva ingredienser som går in i huden efter att du rengjort den. Jag tänker att essence lättast kan förklaras såhär: Idag, när det är superkallt ute, kan man behöva en undertröja under sin vanliga. Essencen är alltså understället till dom andra produkterna som du lägger på efteråt.

K-beauty filosofin går ut på att man ska jobba med hudvård i lager på lager. Du vill alltså inte ha din fukt i en produkt utan resultatet kommer bli mycket mer effektivt om du återfuktar ansiktet i flera olika steg genom att använda flera olika typer och formulas på produkter. På detta sätt hjälper produkterna varandra att bli mer effektiva.

Hur använder jag då en essence? Skippa bomullsrondeller och annat liknande. Tänk på din essence som ett rakvatten som man helt enkelt baddar på med händerna. Antingen byter du ut ditt vanliga ansiktsvatten mot en essence eller så lägger du essencen efter din ansiktsvatten. Du får helt enkelt prova dig fram och se vad som fungerar bäst för just din hy.

Och speaking of hudtyp: passar essence alla hudtyper? Essencen har som syfte att agera fuktboost. Därför kan det vara så att, om du har problem med acne eller finnar, tycker essencen inte gör någon nytta. Å andra sidan kan din hy behöva lite extra fukt om du använder mycket acne behandlande produkter eftersom dom ofta torkar ut huden. Eftersom en essence är i vattenform känns det inte häller tungt eller oljigt på huden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..